събота, декември 2, 2023

Силните жени на Холивуд. От Ани Лейбовиц |

И друг път сме обръщали внимание на работата на страхотната Ани Лейбовиц. Американката е сред най-успешните фотографи на нашето време, а в портфолиото й можем да открием наистина впечатляващи проекти.

Ние вече сме ви представяли някои от тях. Например изключително смелия и различен календар на Pirelli за 2016 година, при който супермоделите с апетитни форми отстъпиха място на „супержените“, или пък морската приказка на семейство Джоли-Пит. А защо не и предизвикателната фотосесия на Риана за Vanity Fair?

А с наближаване на тазгодишното връчване на наградите „Оскар“, ще ви представим и един от последните проекти на Ани Лейбовиц, с който тя ни представя портрети на някои от най-добре познатите жени от света на Холивуд.

Сред тях има и няколко актриси, номинирани от Академията за тазгодишните награди. Това са Дженифър Лорънс за ролята и в „Джой“, Кейт Бланшет за „Карол“, Бри Ларсън за „Стаята“, Сайорс Ронан за „Бруклин“, Шарлот Рамплинг за „45 години“ и Алиша Викандер за „Момичето от Дания“.

Носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс
Носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс

Фотосесията е заснета специално за престижното издание Vanity Fair, според което Ани Лейбовиц ни предлага „портрети на 13 от най-добрите актриси на Холивуд“.

Номинираната за "Оскар" Бри Ларсън
Номинираната за „Оскар“ Бри Ларсън

На една от фотографиите Ани Лейбовиц събира миналото и бъдещето на Холивуд – Джейн Фонда и Дженифър Лорънс, а в разгара на #OscarsSoWhite дискусията, свързана с лиспата на чернокожи номинирани на тазгодишните награди на Академията, място пред обектива на легендарната фотографка намират Виола Дейвис, Гугу Мбата-Роу и Лупита Нионго.

Двукратната носителка на "Оскар" и отново номинирана през тази година Кейт Бланшет
Двукратната носителка на „Оскар“ и отново номинирана през тази година Кейт Бланшет

Заедно с ветеранките в професията Даян Кийтън, Шарлот Рамплинг и Хелън Мирън, Ани Лейбовиц ни представя и новите звезди Бри Ларсън, Алиша Викандер и Сайорс Ронан, които на 28 февруари ще се борят за признание от Академията.

Имащата 60 филма зад гърба си Хелън Мирън
Имащата 60 филма зад гърба си Хелън Мирън

„Силните жени на Холивуд“ пред обектива на Ани Лейбовиц:

Дженифър Лорънс и Джейн Фонда
Дженифър Лорънс и Джейн Фонда
Даян Кийтън
Даян Кийтън
Виола Дейвис
Виола Дейвис
Гугу Мбата-Роу
Гугу Мбата-Роу
Лупита Нионго
Лупита Нионго
Алиша Викандер
Алиша Викандер
Сайорс Ронан
Сайорс Ронан
Рейчъл Уайз
Рейчъл Уайз

Шарлот Рамплинг
Шарлот Рамплинг

Коментари

error: Съдържанието е защитено!