петък, февруари 23, 2024

Робърт Дауни-младши и Дженифър Лорънс печелят най-много в Холивуд |

„Железният човек“ Робърт Дауни-младши и Дженифър Лорънс оглавиха класацията на списание Forbes за най-скъпоплатени актьори, съответно при мъжете и дамите.

Приходите на Дауни-младши се оценяват на 80 милиона долара, към които чаровният актьор ще прибави и още 40, които ще получи от новия филм за „Капитан Америка“. Робърт Дауни-младши оглавява списъка на Forbes за вече трета поредна година.

Класацията при актрисите се оглавява от голямата звезда на „Игрите на глада“ – Дженифър Лорънс, която феновете на поредицата познават в образа на Катнис Евърдийн. Носителката на „Оскар“ е заработила също впечатляващите 52 милиона долара, което е със 17 милиона повече от втората в списъка Скарлет Йохансон. Мелиса МакКарти е трета в подреждането със заработени 23 милиона щатски долара.

Изненадващо или не, втори след Робърт Дауни-младши при мъжете се нарежда легендарният Джаки Чан, макар и да оставаме с усещането, че най-добрите дни на азиатския актьор са останали зад гърба му. Цифрите обаче говорят друго. Макар и славата на Чан да понамяла значително в световен мащаб, един от екшън-любимците на малки и големи остава мегазвезда на родния си континент Азия. Последният филм на Джаки Чан – Dragon Blade вече заработи над 120 милиона долара в Китай, което и отрежда второ място на актьора в класацията на Forbes с приходи от 50 милиона.

На трето място със заработени 47 милиона долара е „бързият и яростен“ Вин Дизел, като следват Брадли Купър (41.5 милиона), Адам Сандлър (41 милиона) и Том Круз (40 милиона).

Източник: Vibes.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!