Японката Кане Танака, която е призната от Книгата на рекордите на Гинес за най-възрастната жена в света, празнува 119-ия си рожден ден в неделя, предава Kyodo.

Танака живее в дом за възрастни хора в префектура Фукуока и няма много възможности да се среща с роднините си поради ограниченията покрай коронавируса.

Японката е родена на 2 януари 1903 г. Съпругът и най-големият й син са убити по време на Втората световна война. Танака е работила през целия си живот в магазин за оризови кори, открит преди войната. След като се пенсионира през 70-те години, тя пътува няколко пъти до Съединените щати.

От 2005 г. тя живее в старчески дом във Фукуока. Танака става рано, обича да играе настолни игри и не се отказва от сладките неща. На 103-годишна възраст на японката е премахнат злокачествен тумор, оттогава не я притесняват други сериозни заболявания.

Според официалните данни на Книгата на рекордите на Гинес абсолютният рекорд за дълголетие принадлежи на французойката Жана Калман. Към момента на смъртта й през август 1997 г. възрастта й е била 122 години и 164 дни.

Коментари