Мария Игнатова и Димитър Рачков са в ступор от спирането на „Господари на ефира“, в което миналата есен те се завърнаха като екранна двойка, след като и в живота си дадоха втори шанс на своя любовен шансон. Както вече стана ясно, предаването за телевизионни гафове падна от ефира на Нова телевизия, понеже на 31 декември изтече договорът й с продуцентската компания „Глобъл Вижън“, собственост на братята Магърдич и Джуди Халваджиян.

Ситуацията, в която изпаднаха двамата арменци сериозно е притеснила влюбената двойка, тъй като Халваджиян са основният източник на средства в семейния им бюджет. Неяснотата около това дали въобще „Господарите“ ще се завърнат в ефир и какво ще се случва занапред с другите риалити формати, от които Рачков и Марчето лапат огромни хонорари като водещи, измъчвала и двамата, но повече Игнатова, която е известна в обкръжението си като сребролюбка. Мария е свикнала на бохемски живот, да й е „широко около врата“ и да не брои банкнотите в портфейла си.

В последните 10 години, откакто влезе в екипа на „Глобал Вижън“, това не й се налагаше, тъй като във времето, в което не се изявяваше на екрана в „Господарите“, първата дама-водеща заработваше завидно в музикалните формати „Х Фактор“ и „България търси талант“ – също продуцирани от арменския клан Халваджиян. Извън „Господарите“ Рачков пък е култов в ролята си на водещ на „Като две капки вода“, където му партнира Зуека още от навлизането на формата в родния тв ефир преди шест години.

Целият този финансов урожай за Рачков и Мария може да секне завинаги, ако арменската фамилия и Нова телевизия не изгладят противоречията си или „Глобал“ не сключи споразумение с друга медия. С днешна дата се говори, че евентуалният нов дом на „Господари на ефира“ е БТВ. Но дори братята Халваджиян да се споразумеят с първата частна национална телевизия, няма гаранция, че тя ще им възложи продуцирането на същите формати. Което пък означава, че хиляди левове под формата на хонорари, с които Рачков и изгората му си живеят безгрижно, са „на трупчета“.

Всъщност, поводи за притеснения, че ще остане без солидни доходи, има повече Мария. Когато не работи за братя Халваджиян, Рачков обикаля из частни партита, на които разсмива баровци със скечовете си. Отделно с успех обикаля страната и с продукцията си „Забраненото шоу на Рачков“.

Коментари

loading...