Очакванията на експертите, че корейският технологичен гигант Самсунг ще бъде пръв в разработването на гъвкав смартфон се оказаха неоправдани, съобщават от gsmarena.com

Въпреки това първият сгъващ се смартфон вече е факт и той се казва FlexPie.

Вчера малката световнонеизвестната калифорнийска компания Royole шокира технологичните среди обявявайки новината.

Разтворен той се доближава повече до таблет по своя размер, като екрана му е 7.8 инча със съотношение 4:3. Когато е сгънат обаче, екранът е с поносимите 4 инча големина. Устройството е и с модерен чип Snapdragon 8150, разработен по 7nm технология като чиповете в последните Айфони.

Гъвкавата „панта“ издържа на над 200 000 отваряния и затваряния, твърдят от Royole.

Две камери от по 16МР и 20МР (предна и задна) с f/1.8, и оптична стабилизация осигуряват нелоши възможности за правене на снимки.

FlexPai е оборудван със Snapdragon 8150 процесор, който е по-ново поколение от тези, използвани от Apple и Huawei.

Процесорът работи с 6GB или 8GB RAM и можем да избираме между варианти с от 128GB до 515GB памет. Има и microSD слот за карти до 256GB, което е удобна екстра за подобен тип джаджа.

Батерията от 3800mAh използва собствена технология, която позволява зареждане от 0% до 80% в рамките на 30 минути.

Дотук всичко изглежда шокиращо добре, имайки предвид факта колко малка компания е Royole. Въпреки че дизайнът определено изглежда ретро с тези дебели рамки, компанията получава нашата свалена шапка в знак на признание за успеха със създаването на първия подобен телефон.

Предварителните поръчки за FlexPai в Китай започнаха вчера, като очакваме след Азия устройството да се появи в САЩ и Европа, все още няма конкретни дати. В Китай цената му е 1300 долара за базовия модел.

Коментари

loading...