вторник, май 28, 2024

Прекрасен български дом, инспириран от класически автомобил |

Когато българските архитекти от I/O получават обаждане от успешен инвестиционен банкер, който желае да се сдобие с нов дом в София, те са запознати с едно негово особено ключово изискване, а именно – да получи възможността да излага на показ своето най-ценно притежание – класически модел автомобил, на който гостите му да се радват при посещение.

I/O е българска архитектурна компания, оглавена от Вяра Желязкова и Георги Катов. Компанията се ражда като сътрудничесто на дълго разстояние, имайки предвид, че по това време Георги Катов живее в Япония, докато Вяра Желязкова е в България. Оттам идва и името на компанията – I/O, което означава in и out (от страната).

Една от големите гордости на I/O е именно тази къща, за която тръгнахме да ви разказваме. Тя е на два етажа и разположена на хълм, откъдето семейството на банкера се радва на прекрасна панорамна гледка над София – от едната страна към града, а от другата – към планината. Дървената фасада от термично обработени ели на къщата е изключително красива, което прави дизайна на постройката да си пасва и със заобикалящата я среда, състояща се от огромен брой дървета.

Най-важният детайл от къщата обаче е ценният класически автомобил, който е сред най-големите гордости на собственика. Скъпата играчка заема гордо място в антрето, а черните метални рамки около него са специално подбрани, за да си пасват с него.

Хвърлете и вие едно око на този прекрасен дом, който ни кара благородно да завиждаме на неговия собственик:

2

3

4

5

6

7

Коментари

error: Съдържанието е защитено!