Има двойки като Али и Ноа от „Тетрадката“, които очевидно са перфектни един за друг и убеждават в изключителната мощ на любовта, но има и такива, които са по-скоро завоалирани на пръв поглед.

Джони и Джун, „Да прекрачиш границата“

Химията между Рийз Уидърспуун и Хоакин Финикс, които пресъздадоха великаните Джони Кеш и неговата любима Джун Картър, ни запозна не само с любовта на тези музикални титани, ами ни помогна да разберем защо понякога любовта е объркана, рошава, неособено гладка, но безсмъртно силна. Мис Уидърспуун получи така заветния „Оскар“ за ролята си на любимата на Мъжа в черно.

Джейми и Аурелия, „Наистина любов“

Може този британски филм на пръв поглед да изглежда леко захаросан, но истината е, че всичко, от което се нуждаем понякога, е именно сладост в живота. Лентата изобилства от любовни истории, но една от най-паметните е тази между португалка, която не знае дума от езика на Шекспир, и леко смотан английски писател, който, докато се опитва да напише романа си, намира музата на своето сърцето.

Клементайн и Джоуел, „Вечният блясък на чистия ум“

Драматизъм, забавление и разбити сърца съпътстват връзката на героите на Кейт Уинслет и Джим Кери, които се опитват буквално да се изтрият един друг от живота си. Но когато сърцето иска това, което иска, за да бъде щастливо, каква е някаква си там промивка на мозъка.

Сесилия и Роби, „Изкуплението“

Как може животът за нула време да се прекатури и от трагично красив да се превърне в невинно гибелен? Явно с помощта на едно твърде любопитно и твърде ревниво момиченце. Кийра Найтли и Джеймс Макавой са прелестни в ролите си на аристократична наследница и на сина на един от прислужниците, които се влюбват потресително мощно, но напускат този свят, неизпитали ултимативното си щастие.

Джак и Енис, „Планината Броукбек“

И това е любовна история без хепиендинг. Това е историята на двата мъже, които никога не биха могли да бъдат приети от обществото, защото изпитват забранени чувства и са принудени да крият през целия си живот. Джак Гиленхал и покойният Хийт Леджър стават приятели именно на снимките на този филм, режисиран от титаничния Анг Лий.

Майкъл и Хана, „Четецът“

Да, тя е нацист и е педофил, а отношенията й с невръстния Майкъл може да са сложни, но не отблъскват. Дори когато той престава да е юноша бледен и разбира за нейното минало, остава лоялен към любовта си и към нея, посещавайки я в затвора до нейната смърт. Кейт Уинслет се сдоби с наградата на Американската филмова академия за ролята си на Хана.

Боб и Шарлот, „Изгубени в превода“

Тези от вас, които са гледали този филм, сигурно през цялото му време са стискали палци тези двамата да не станат гаджета. Е, сбъднало им се е желанието. Но замислете се, че героите на Бил Мъри и Скарлет Йохансон в тяхната взаимна самотност, развиваща се на фона на Токио, прави по-добра любовна история от някоя конвенционална любовна двойка, на която й е особено досадно в коловоза на ежедневието.

Лий и Мистър Грей, „Секретарката“

Преди изобщо светът да чуе за уж перверзните въжделения на Крисчън Грей, един друг Грей показваше на големия екран как се случва любовта през призмата на по-изчанчените сексуални отношения. Да не говорим, че този филм предлагат с етикет „романтична комедия“.

Кралица Виктория и принц Албърт, „Младата Виктория“

Който не е гледал този филм, веднага да се поправи. Това важи с особена сила за хората, които си падат по емоционални и биографични филми. Тук кралското е оставено на заден план, за да ни покаже силата и красотата на любовта, която се случва под короните на младата кралица Виктория и нейния любим Албърт. И макар тези двамата да са сватосани поради политически причини, те успяват все пак да намерят любовта и да изпитват дълбока и неподправена преданост един към друг.

Джамал и Латика, „Беднякът милионер“

Момче сяда на стола на богатството в „Стани богат“ и издържа нечовешки мъчения не за да стане милионер, а за да намери момичето, което обича и което отдавна не е в живота му. Дев Пател показва как любовта не признава поражения и отказ.

Източник: Mila.BG

Коментари