На 8 август Музейко е затворен и ще те очаква в Южния парк – на Голямата поляна откъм бул. „Гоце Делчев“! Летният ден ще бъде изпълнен с изследователски експедиции и вълнуващи мисии из парка, летящи глайдери и комети, томбола с награди и още много!

  • Кога? 8 август 2020 (събота) от 10:00 до 16:00 часа
  • Къде? Южен парк – Голямата поляна откъм бул. Гоце Делчев
  • Вход: свободен

Музейко ти е подготвил:

Арт ателие – подходящо и за най-малките – в което да си направиш хартиени комети и да ги изстрелваш по поляните цял ден!

Maker Space – където Музейковците ще те пренесат в света на авиоинженерството и сам ще си изобретиш глайдер – страхотен безмоторен самолет!

Бързай умно! – предивикателство за всички откриватели, в което само пъргавият ум и бързата крачка ще ти дадат преднина. Разбери отговорите на три загадки, свързани с историята и природата на Южния парк, и получи подарък от Музейко. Предизвикай себе си и се забавлявай!

Музейко Откривател – познавателни разходки за цялото семейство ще те запознаят с обитателите на Южния парк. Научи повече за десетки видове животни и растения, които често остават незабелязани в големия парк!

Томбола със специални награди – можеш да спечелиш безплатна седмица в Игри на науката – лятната академия на Музейко, и още много! Пусни името си в кутията до 15:00, когато ще бъдат изтеглени победителите. Правилата на томболата са достъпни отдолу на тази страница.

Музейко в парка е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община и се реализира благодарение на нашите приятели от Olympus, Софийска вода, част от Групата Веолия, Spark, Bosch и Genesis.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки за безопасност – капацитет и дистанция.

Източник: Mila.BG

Коментари