От малка съм смятала, че не съм красива, така че когато започнаха да ме смятат за красива, разбрах, че е много хубаво! За мен е поза да си красива и да отричаш. Това разкри пред Мариян Станков – Мон Дьо актрисата Яна Маринова.

„Когато бях на 16 беше най-трудното време в живота ми. Шляех се по улиците от 12-годишна. Бях като момче, постоянно се биех. Съвсем естествено, на 16 се влюбих в най-красивото момче на квартала. И тогава станах жертва на насилие. Не че съм го преживявала особено, но… Всичко започна с шамар. Един по-силен се чувства като господар над по-слабия. Това продължи 8-9 месеца. И най-накрая ме простреля в крака. Остави ме в болницата и изчезна… Аз съм от тежките случаи. Нямаше кой да ми покаже кое е нормалното. В тази държава престъплението беше ежедневие. Тогава нямаше култура, нямаше театри… Тогава се страхувах, но не чак толкова много. Явно затова съм се спасила. Знаех, че просто трябва да изчакам и да намеря начин да избягам. По-лошото е, че аз му простих и продължих да живея по този начин. По-късно срещнах други хора и те ми наляха акъл в главата“, разказа Яна.
Яна Маринова и Башар Рахал си спретнаха див скандал на улицатаЯна Маринова и Башар Рахал си спретнаха див скандал насред улицата. Актрисата и колегата й все повеч…Oct 17 2017bulmedia.net

Тя разкри, че успява да избяга от насилника си, когато усеща, че той е слаб. „Стратегията ми беше да изчакам. Трябваше да издържа. Знаеш ли, че ако отидеш в полицията с избити зъби и подаваш оплакване, те викат мъжа, той пише показания, но после той те намира и те спуква от бой. Държавата не преследва тормозителя. Всяка четвърта жена в България в живота си е била насилвана!“, коментира актрисата.

„Докато си в близост до насилника, той ти влияе. Ти се страхуваш и не можеш да вземеш правилното решение. Затова моят съвет към жени, подложени на насилие е, да бягат. Щом намерят пари, веднага да бягат и да се свържат с организации, защитаващи правата на жените“, допълни тя.

Актрисата разкри още: „Най-много ме плашат тъпите хора. И тези с фалшивия морал. Освен това имам детектор в себе си за фалшивите, неискрените хора. Могат да се разплачат пред теб за едно коте, а в душите си да са подли и мръсни“.
Източник: pik.bgМайка проплака: Яна Маринова за малко да сгази мен и дъщеря ми. Ще я съдя до дупка„Яна Маринова щеше да сгази мен и малкото ми момиченце на площадка в столичен квартал“, изплака пред…Aug 28 2017bulmedia.net

Коментари