Карерас концерт

Карерас пристигна у нас още в средата на седмицата

Днес е последният концерт на испанския оперен певец Хосе Карерас в България. Той пристигна у нас още в средата на седмицата, а от 9 –ти май насам Карерас и екипът репетираха заедно с оркестъра на Софийска опера и балет.

Един от „Тримата тенори“ (заедно с Лучано Павароти и Пласидо Доминго), той стана „доктор хонорис кауза” на Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров”, а тази вечер, за да се сбогува с българската публика, Хосе Карерас ще излезе на сцената заедно с един от любимите си ученици – Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова.

Хосе Карерас е носител на много отличия за своето творчество – сред тях: Златен медал на каталунското правителство (1988), „Принц на Астурия“ (1991) и други. На 22 септември 2006 г. открива във Фуенлабрада театър, който носи неговото име.

Записвал е многократно арии и цели опери (главно за Philips Classics), народни песни, танга, църковна музика, естрада и други – общо над 120 различни заглавия.

Малума с първи концерт в БългарияКолумбийският изпълнител Хуан Луис Лондоньо Ариас известен по цял свят като Малума идва за първи път…May 4 2019bulmedia.net

 

Коментари