Валентин Кулагин е известен с магическата си гримьорска четка, но и с умението да създава сензация с всяка поява. В „Черешката на тортата“ той завихри невиждано шоу със скандалните си изказвания и постоянни забележки към плеймейтката Нора Недкова, която обяви, че макароните са храна за „простолюдието“. Ексцентричната програма, която беше подготвил за своята вечер, включваше пазаруване по халат, човек-лампа и множество провокации, които разбуниха страстите. Как реагира на лавината от коментари и как обяснява своето рейтингово участие в предаването, ще научите ексклузивно в единственото му интервю по темата, което даде специално за читателите на „ШОУ“.
– Кулагин, какво направи?! Участието ти в „Черешката на тортата“ стана епично, вероятно с най-висок рейтинг…
– Бях поканен в телевизионно риалити ШОУ и какво по-нормално от това да поднеса истинско ШОУ на всички пред екраните?! Бях себе си, откровен и директен, опълчих се на посредствеността. Някои ме разбраха, други не – но милиони зрители всяка вечер очакваха поредната доза зрелище.
– С плеймейтката Нора през цялото време си разменяхте обиди и закани. Кога и защо нещата при вас ескалираха?
– Когато пиенето й дойде в повече. Норчето очевидно има проблеми с алкохола. Когато се напие, започва да става невъзпитана и невъздържана. Надигаше заплашително чаши към мен, размахваше храна с вилицата си пред лицето ми. Нагла е. Подобно отношение не мога да търпя, особено от една личност със съмнителна биография, без професия и без талант. Накрая вече ми беше забавно. Тя пусна турбото за излагация.
– Поставяш рекорд с най-малко точки досега в цялото предаване. Защо останалите не оцениха усилието, което положи за вечерята си?
– Люси открито ми завиждаше, дори ме попита от къде идват доходите ми, което е крайно невъзпитано. Каза, че ми дава единица, защото цитирам: „Не искам да спечели“, а не защото не харесва ястията. Изключително злобно изказване! Исках да поднеса качествена храна и напитки, зашеметяващ десерт, и в същото време да ги провокирам да разкрият истинските си лица. Успях. Цифрите и мнението им са една формалност, която по никакъв начин няма да повлияе на добрия ми вкус. Не чух дори една критика към блюдата ми, а уж това е кулинарно предаване. Предпочитам запомнящо се и интересно участие, пред това да играя поддържаща роля, каквато изиграха останалите участници. Рекордът за най-ниска оценка в случая е индикация за нещо друго – злоба и завист. Но нека не забравяме, че аз поставих и един друг рекорд – по гледаемост.
– Видяхме, че успя да изнервиш и Шеф Манчев, който те апострофираше през голяма част от времето…
– Не се интересувам от мнението на един човек, който се съгласи, че качамакът е кубинско традиционно ястие от „преди хиляди години“ (смее се). Куба е открита от Колумб едва през 1492 като територия, а основана като държава през 1512 г. Какви хиляди години бълнува той? Ние в България сме яли качамак 1000 години преди кубинците. Чуждопоклонник. Одобри абсолютно суровото кюфте на Люси и хареса това макдоналдс меню, което не изисква никакви умения в кухнята. Той не беше обективен арбитър. Разбрахме, че и с историята не е в час.
– Трябваше ли да спечели актрисата Борислава Стратиева? Наистина ли се е напила още първата вечер от участието ви и е заспала на масата?
– Да, наистина се напи и заспа просната като черга на сепарето, което е в разрез с образа й на дама, в който тя така силно искаше да ни убеди. Нейният резил обаче не беше заснет. Менюто й беше най-слабото – отвратително и сухо свинско за основно, пица, която ядохме с вилица като салата, защото беше на каша, а десертът беше горчиво кисело мляко. Тя получи най-високи точки, защото беше прикрита и тиха. Нали знаете, в тези среди, за да успееш трябва или да се навеждаш удобно, или да си много талантлив. Тя е избрала да е първото.
– Видя се, че имаш високи изисквания и самочувствие. Много хора ще кажат, че не е оправдано?
– Аз съм изключително добър в професията си и най-високо оценен от клиентите и почитателите на това изкуство. Мога да имам и самочувствие, и претенции. За разлика от плеймейтки и хора без професия, нито образование, самочувствието ми е солидно подкрепено. Хората могат да си говорят каквото пожелаят и винаги според умствения капацитет, с който разполагат. Една арменска народна поговорка гласи: „На народ и на к*р, угодия няма“.Дръж се, народе! Недкова и Кулагин отново ще кръстосат шпаги, ето какво са замислили за звездната двойкаЗа нов сезон на „ВИП Брдър“ все още не се е заговорило, но продуцентите на риалити формата още от се…Feb 20 2018bulmedia.net

– Хората масово не разбраха провокацията ти с „човека-лампа“. Каква беше идеята на това представление?
– Подобни арт-инсталации и много по-абстрактни се правят навън от години. Хората, които ходят на подобни изложби и инсталации, ще разберат този мейнстрийм. Не държа всеки един човек в държавата да ме разбира. Нелепо е, ако някой мисли, че вкъщи лампите са живи.
– Такъв ли си и в реалния живот, когато няма камери, или всичко е „просто шоу“, както пее Галена в последната си песен?
– Аз не съм точно този човек, който беше представен с избрани моменти и монтажи, но не съм и лицемер, за да ям и харесвам всичко, което ми се сервира, или пък да търпя безкрайните празнословия на някаква си плеймейтка. Многопластова личност съм и вероятно сложен за разбиране. В крайна сметка – забавлявайте се, това е просто едно шоу и животът ви не зависи от него!
– Определиха те като представител от третия пол. Обижда ли те това и какво значи всъщност трети пол?
– Моят пол е мъжки, така ме е създал Бог! Харесвам тялото си и всичко по него. Така че в никакъв случай не се обиждам на определения, които не ме касаят. Трети пол е този, който не може да се определени нито като женски, нито като мъжки. Това са транссексуалните, които имат операция за смяна на пола и не се чувстват добре в тялото си, не го чувстват свое. Затова започна и легализирането на този трети пол. Тук не става въпрос за сексуална ориентация, представителите на третия пол имат различни полови белези и не спадат към съществуващите два пола. Не виждам нищо шокиращо. Светът еволюира и се променя. Само преди няколко десетилетия, дори сексът без брак се е приемал като срам и тема-табу. Сега хората дори не желаят да се венчаят. Уважавам всички други полове, колкото и да станат те. Не ми пречат.
– Какви отзиви получи от участието ти?
– Радвам се, че модерните и динамични хора ме харесват. Тези, които са с положителна нагласа към живота генерално, са се забавлявали от сърце с моето участие и ме подкрепят. Много голяма част от българския народ е в трудно положение, недоимъкът и тъгата са големи. Аз не презирам бедните хора, а им съчувствам. Нямам вина, че на мен съдбата ми се е усмихнала и успявам да поддържам един нормален стандарт. Затова ли се дразнят? И аз не получавам възнаграждението, което заслужавам в България, но съм доволен и щастлив. Ако със същата тази ярост се организираме срещу тези, които ограбват България, нещата наистина ще се променят.
– Смяташ ли се за нещо повече от обикновения българин? Аристократ ли си и какво мислиш за „простолюдието“?
– Притежавам качества, които може би ме правят по-интересна личност, но на ниво човешко същество. Всички се раждаме и напускаме тази земя по един и същи начин, и в този ред на мисли – всички сме равни. Аристократизмът не може да се придобие, трябва да се родиш такъв. Аз не съм аристократ. Това са думи на Шеф Манчев, а не мои. А „простолюдието“ беше израз на Нора Недкова. Аз обожавам и макарони, и царевица.
Интервю на Красимир Красимиров
Източник: blitz.bgВърховна простотия в „Черешката на тортата“: Недкова лъже нагло, Кулагин безсрамно се изсмя на бюста ѝ (СНИМКА)Излагацията в „Черешката на тортата“ няма край. Плеймейтката Нора Недкова посрещна гостите си в скъп…Feb 16 2018bulmedia.net

Коментари