Шеф готвачът и телевизионна икона Гордън Рамзи сподели, че руският президент Владимир Путин е най-страшният човек, за когото някога е готвил. През 2000-та година той бил нает, за да приготви вечеря за Тони Блеър и Владимир Путин, състояла се на „Даунинг стрийт.“

“Когато ме поканиха да готвя за тях буквално се насрах” – разкрива с пиперливия си език готвачът. Признанието си той направи в шоуто на Кели Кларксън, в което бе специален гост. “Стоях между двамата, за да им кажа здравейте, а те ме разпитваха за английските аспержи. През цялото време си мислех, че трябва да се изпаря от там” – допълва той.

Рамзи дори сподели какво е било менюто, което е сервирал на руския лидер. То включвало доматено консоме със златен хайвер от есетра албинос, с мозайка от пиле и шунка от джолан. Основното ястие пък било лаврак с картофи и бели аспержи в сос от червено вино. За десерт Рамзи се спрял на специален лимонов тарт. Шеф готвачът разкрива, че дарил хонорара си от вечерята на високо ниво за благотворителност.

Коментари