“Елегантността не означава да си забелязан, а да си запомнен“.

За да влезе човек в полезрението на другите, е достатъчно да се облича шокиращо, екстравагантно. Това няма нищо общо с елегантността. Елегатност означава спокойна простота. Тя не е поразителна, но със сигурност се запомня.

„Разликата между модерно и стилно е в качеството“.

Една жена може да избере успешно цвета и стила на полата и блузата си. Но ако блузата е изработена от евтин шифон, а полата от полиестер, вероятността да изглежда стилно е малка. За елегантен външен вид са важни не само цветовете и моделите, но и качетвото на тъканите.

„Не се пести от обувки. Те са в основата на гардероба“.

Лоша идея е да се пестят пари с нискокачествени обувки. Такива могат да съсипят целия външен вид. В същото време качествените обувки винаги повишават нивото към по-високо.Минималистичният подход е за предпочитане. По-добре малко, но качествени обувки.

БГНЕС

„Да си секси е въпрос на увереност. Това е състояние на ума, не на тялото“.

Сексуалността не е само привлекателно тяло. Самоувереността винаги е на първо място. За да изглежда една жена привлекателна изобщо не е нужно да се разголва или привлича вниманието конкретно към тялото си. Ако жена се облича на по този начин, е по-вероятно да я възприемат като вулгарна и с комплекси за малоценност, отколкото като сексуална. Когато е уверена и знае коя е, това се чете в очите и няма нужда от доказателства за нищо друго.

Радвам се, че в наши дни желанието да изглеждаме елегантно отново е модерно. Елегантността е ключ към вечния стил, към нещо, което никога няма да излезе от мода. За мен стилът е по-важен от краткотрайните модни тенденции. “

Модата тук няма значение. Да, дрехите от различни години са много различни. Но има дами, които изглеждат красиво облечени винаги и без да носят дрехи от последния сезон.

“Не се старайте прекалено много, докато избирате дрехи. Най-модерните хора изглеждат така, сякаш не са положили никакви усилия по начина, по който изглеждат.“

Истински стилните жени изглеждат така, сякаш тоалетът се е появил сам и не са положили ниакакви усилия, за да го създадат. И са облечени не толкова по конкретен тренд, колкото в подходяща кройка и от качествени материали, а целия им вид демонстрира спокойната им увереност.

БГНЕС

„Черно и тъмносиньо издължават по-добре от другите цветове. Използвайки тази цветова гама, за можете да си позволите да експериментирате с форми и текстури.“

Джорджо Армани съветва да се придържаме към тези два цвята в дрехите. Той вярва, че те имат добър ефект върху фигурата и позволяват да проявим въображение в останалите детайли.

„Парфюмът е нещо повече от екстракт, той е присъствие в абстракция. Парфюмът за мен е мистика.“

Направете парфюма визитка. Изберете аромата си внимателно, за да е още един начин, по който се свързвате с хората.

“Изберете неутрални тъкани без ярки орнаменти. Те ще ви служат по-дълго от модна гледна точка.

Неутралните меки тъкани не излизат от мода. Основата на гардероба трябва да се състои от дрехи с неутрален, мек цвят. Това позволява безкрайни комбинации. В крайна сметка, колкото по-опростени са кройката и цвета, толкова по-лесно се комбинират с останалите дрехи и аксесоари в гардероба.

“Инвестирайте в аксесоари.”

Тези малки помощници на стила са в състояние да повишат визията с няколко пункта нагоре по скалата на положителното възприятие. Заслужава си да инвестирате в чанти, шалове и бижута, които да добавят още стил и устойчиво самочувствие.

БГНЕС

 

Следваща Публикация

Източник: HINews.BG

Коментари