дупница емил димитров

Криминалисти от ОД на МВР – Варна работят по разследването на тежко криминално престъпление. Жертва на убийство е станала 74-годишна жена, живуща на територията на Трето РУ, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция.

Още от Криминално

Откритият труп на възрастната жена във Варна е бил в напреднала фаза на разложение. Новината съобщи агенция БЛИЦ, позовавайки се на свои източници, отлично запознати с разследването. 74-годишната жената е живеела сама в апартамент в квартал „Възраждане“ във Варна. Именно в него е открито и разложеното тяло.

Предвид степента на разложение на тъканите, трупът на жената е престоял в апартамента повече от месец, убедени са експертите. Въпреки това са налице категорични данни за травми, които възрастната жена не би могла да си причини сама. Счупена е подезичната й кост, има и други увреждания. Но към момента специалистите не могат да направят категорична причинно-следствената връзка между тях и настъпилата смърт. Предстоят редица изследвания и експертизи.

Тялото на мъртвата жена е установено след като съседи са алармирали, че от доста време на са я виждали. Направило им впечатление и неприятната миризма, която се носи от апартамента. Според източниците на БЛИЦ 74-годишната жертва има син, който страда от психично заболяване, води се на отчет и е бил хоспитализиран преди време. Засега няма задържани лица във връзка с тежкото криминално престъпление.

Коментари