Няма кой да наследи милионите на 65-годишната Жасмин Куртева, която даде над 400 000 лева на „ало“ измамници миналата седмица. Ужилената с рекордната сума софиянка никога не се е омъжвала, няма и деца.
Жената е акционер в известна застрахователна компания. След смъртта на баща си е наследила няколко апетитни имота в Кюстендил и София. Един от най-скъпите е кооперацията на столичната ул. „Янтра”, където Жасмин живее. Първият етаж е дала под наем на продуцента на „Биг Брадър” Нико Тупарев. Парите от заплати и наеми, които набъбнали до милиони, Куртева кътала в банки.
Нейни съседи споделиха, че Жасмин е от известен род, а дядо й е бил един от спасителите на българските евреи.Баш майстор ужили нагло и арогантно Данчето Христова с 15 бона за ремонт, обвини катерички за измаматаИзмама като в култовия филм „Баш майстора“ е преживяла естрадната прима Йорданка Христова, ожали се …May 28 2018bulmedia.net

Самата тя била изключително интелигентна и възпитана жена и целият квартал се чуди как са успели да я измамят, и то с такава рекордна сума.
Престъпниците са действали по най-разпространената в момента схема и позвънили на жертвата с молба да съдейства на полицията за залавяне на „ало“ бандити. Жасмин предала парите на мошениците на няколко пъти, като ги оставяла до кофи за боклук в кашони. Те били в левове, евро и злато. Куртева изтеглила парите последователно от две банки. Тя признала пред бандитите, че има трета сметка в друга банка и може да „помогне” с още 180 000 лв. Спасила я реакцията на служителя във финансовата институция, който се усъмнил, че става дума за измама и отказал да й даде сумата.
Източник retro.bgНова опасна измама набира скорост в интернет: Ако получите такова писмо, не го отваряйте за нищо на света (СНИМКА)Тарикати се възползват от истерията около новите европейски правила за защита на лични данни, за да …May 27 2018bulmedia.net

Коментари

loading...