Християн Гущеров, който преди две седмици бе арестуван от полицаи от 6-то РПУ в тузарския столичен квартал „Бояна”, след като мъртво пиян блъсна патрулен автомобил на МВР с мощния си джип „Мерцедес” GL, рискува да влезе в затвора за 2 години, ако обвиненията срещу него издържат в съда.Потайно и този път без пиянски изцепки и белезници: Гущеров и Светлана Василева се сгодиха пред малцинаАрестуваният наскоро за побой Християн Гущеров и плеймейтката Светлана Василева се сгодиха тайно, съ…Jan 29 2018bulmedia.net

29-годишният син на някогашния застрахователен бос и екс депутат от БСП Добромир Гущеров е с две повдигнати обвинения от Софийска районна прокуратура за екшъна. Той ще отговаря за хулиганство с особена дързост, както и за отказ да се подчини на полицейско разпореждане. И двете обвинения не предвиждат затвор на всяка цена, но събрани накуп могат да докарат пандиз от 2 години на Християн Гущеров.

Положението на овалния възлюбен на плеймейтката Светлана Василева-Гонзовица се влошава заради отказа му да бъде тестван за наркотици и алкохол, както и заради дръзкото му поведение към органите на реда. „Шофьорската му книжка е отнета за неопределетно време, той може да остане без документи за правоспособен водач за срок от 2 до 5 години”, признават от Софийска районна прокуратура. Гущеров-младши ще трябва да заплати и щетите по блъснатата от него полицейска патрулка, които възлизат на около 1 100 лева.

Във фаталната нощ, предшествала ареста на Християн Гущеров, той пиянства до зори във фолк заведението „Домби бар” в центъра на София, където от години се събират най-опасните криминални типове. В чалга бара Гущеров се сдърпал с люлинска бригада, ръководена от братята Боксовете, които му скочили на бой. Патакламата продължила и извън заведението, а след това люлинци подгонили Гущеров и охранителите му по улиците на София, преди да ги застигнат в квартал „Бояна”, където милионерския наследник обитава просторен палат. Там обаче двете враждуващи компании били озаптени от повикани от случайни очевидци на екшъна полицаи, които пристигнали с 2 патрулни коли. При опит да избяга от ченгетата, Християн блъсна полицейски автомобил, за което бе арестуван и прекара едно денонощие в ареста.Гущеров – старши с първи коментар за хулиганската изцепка на сина си и санкциите, които го чакатХристиян Гущеров ще отнесе две глоби за мелето, което спретна преди няколко дни на прибиране от чалг…Jan 24 2018bulmedia.net

Обвинението срещу Гущеров –младши може да мине по бързо наказателно производство и по този начин той да избегне затвора, коментират юристи. Със сигурност обаче милионерския син трябва да се признае за виновен и да сключи споразумение с прокуратурата. „При това положение ще му дадат пробация и при следващо подобно провинение той ще влезе в затвора”, обясниха запознати.

Източник: hotarena.net

Коментари