телефонни измамници

30 хиляди лева дадоха възрастни хора от петричкото село Марино поле на телефонни измамници. Те се представили за полицаи, а хората им се доверили. Жертвите проговориха пред NOVA и разказаха, че от уплаха и страх, в първия момент дори не разбрали колко пари оставят на мнимите полицаи.

В понеделник вечерта едно позвъняване променя живота на Атанас и Величка Тасеви. От слушалката мъжки глас се представя за майор Николов от „Криминална полиция“. „Ще ви помоля много да ни съдействате в момента, ще ни донесете зад спирката пари от вкъщи за да можем като закарате тези пари, за да можем ние телефонните измамници да ги спипаме на място там”, каза Атанас Тасев.

Много уплашени, възрастните хора донасят парите на уреченото място. Оставят ги зад тази спирка и си тръгват, силно притеснени. „Оставих ги в найлоново кисенце, почти бяха всичките пари, обаче от задната страна на спирката, от самия терен отпред има крушки, които осветяват, обаче той през това време, той не може да не е бил някъде на тъмно, за да наблюдава, като ги оставя аз, тъкмо бягам аз и той през това отива да си ги взима и така ни изпързаляха.

Ало измамници заграбиха 2,5 млн. евро от пенсионериОказа се, че „ало измамниците“ във Австрия са не по-малко опасни от нашите родни престъпници. Три ли…Jul 25 2019bulmedia.net

Сумата в момента как си бяха дори не бяхме ги броили, направо ги закарахме и аз и казвам по едно време, викам като казаха за парите, викам виж какво страх ме е да ги закарам парите, па тя вика, карай ги карай ги да нямам проблеми”, сподели ощетеният мъж.

Развръзка: Ето откъде взе парите дядото, който хвърли 100 хил. лева през балкона на ало измамнициВчера стана известно, че 73-годишен мъж от София е дал 100 хил. лв. на телефонни измамници, представ…Oct 15 2017bulmedia.net

През цялото време измамниците държали възрастните хора на телефона. Успели да ги убедят да изхвърлят джиесемите си в кофа с вода. Успокоявали ги, че веднага след акцията ще им върнат парите. „Прекалената грешка ни е това, че след като гледаме телевизия, за тия телефонни измамници, ние пак клъвнахме на въдицата”, каза още Атанас Тасев.

„Ало“ измамниците от Левски харчели дневно по 1 минимална пенсия!Участниците в организираната престъпна група на „ало“ измамници, разбита при мащабна спецакция в Лев…Sep 1 2019bulmedia.net

От полицията отново предупреждават, че при полицейски операции органите на реда никога не искат пари и ценности от гражданите.

Вижте още във видеото:

Коментари