Задържаха мъжа взривил автомивка в София

Двама мъже бяха простреляни снощи в столичния квартал „Стрелбище“. Сигналът за стрелбата е получен в полицията малко след 22 часа. Мъжете са излизали от пицария в кв. „Белите брези“, когато срещу тях е открита стрелба с пистолет от преминаващ автомобил. Стреляно е най-малко 8 пъти с пистолет, като двамата мъже са ранени и откарани в болница. Според източници от полицията и от „Пирогов“ единият от пострадалите е прострелян в гърдите, а другият – в рамото.

По първоначална информация полицията издирва двама души за стрелбата с двама ранени. По все още непотвърдени данни нападателите избягали с различни автомобили, след като произвели изстрелите. А куршумите попаднали в телата на двама криминално проявени – 38-годишния Ивайло Богданов и Божидар Лоански – на 26. Единият е излежавал присъда за разпространение на наркотици, а другият има регистрации за извършване на кражби.

„Тази вечер получихме сигнал за простреляни лица, като на място екип на полицията е установил двама ранени – мъж на 26 години и мъж на 38 години. И двамата са криминално проявени. Мъжете са настанени в болнични заведения на територията на столицата, като по информация на лекарите няма опасност за живота им, макар да са с по няколко прострелни рани“, уточни директорът на СДВР главен комисар Ивайло Иванов, който пристигна на мястото на инцидента, както и директорът на Националната полиция главен комисар Христо Терзийски.

„Трима свидетели-очевидци се разпитват. Един извършител или двама извършители – нека колегите да си свършат работата и когато имаме повече информация, то ще ви дадем, защото към този момент действително няма да е точна“, добави главен комисар Ивайло Иванов. И двамата ранени са познати на полицията, уточни главен комисар Христо Терзийски: „Пострадалите лица са ясни за нас. Единият е на 38 години и е многократно регистриран за различни криминални деяния, както и е осъждан, и е лежал в затвора за притежание на наркотични вещества. И двамата с прякори. Другият е на 26 години и също е криминално проявен за кражби – и от жилища, и от офиси“.

Настаненият 38-годишен прострелян снощи е докаран след две огнестрелни наранявания в областта на рамото и гърдите. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов в сутрешния блок на БТВ за състоянието единия от простреляните в жк. „Стрелбище“, настанен в болничното заведение. „Успешно е извършена оперативна интервенция. Всичко е преминало благополучно. Няма опасност за живота му, засега остава за интензивно лечение в реанимацията на „Пирогов“, обясни проф. Балтов. По думите му едната огнестрелна рана е входно-изходна и минава през гърдите. „Слава Богу е без опасност за по-сериозно нараняване на вътрешни органи“, добави проф. Балтов. Той обясни, че няма информация за другия прострелян, който е настанен във ВМА.

Коментари