Бившият пастрок на американец, който в момента е в ареста във връзка със смъртта на 27-годишна жена, разказва, че го намира за доста резервиран и дори срамежлив, пише японският The Tokyo Reporter .
Бях шокиран, когато чух за инцидента,“ казва Бени Дейси, бивш пастрок на Евгений Василевич Байрактар в интервю за Нипон нюз нетуърк в Ню Йорк. „Когато бе около мен, той беше тих и срамежлив.“
В сряда полицията в Хуого арестува 26-годишния Байрактар по подозрение, че е изхвърлил тялото на Саки Кондо, от Санда Сити, която била за последно видяна по-рано миналия месец.
На 24 февруари полицаите откриха това, което по-късно бе потвърдено, че е главата на Кондо в куфар в къща край Осака. На следващия ден в планински район в префектурите Осака и Киото бяха открити торс, две ръце и два крака, вероятно принадлежащи на нея. „Доколкото знам той никога не е бил в беда,“ продължава Дейси, който живеел с Байрактар, когато той бил млад. „Беше добър с хората и животните.“Зловещо убийство вцепени Пловдив: Намериха труп на заклан мъж върху капака на кола, ето и първата версияТруп на мъж е бил открит тази сутрин от случайни очевидци в Пловдив. Тялото е било в кръв и има проб…Mar 2 2018bulmedia.net

На въпроса дали заподозряният е имал определен интерес към Япония, Дейси отговаря, че не знае за такъв. „Интересуваше се от видео игри,“ казва пастрокът. „Имам чувството, че бе прекалено свенлив, но имаше приятели.“ Байкартар пристигнал в Япония в края на януари. Пребивавал в страната с 90-дневна туристическа виза. От януари насам е наемал няколко къщи, включително и тази в Нигашинари, Осака, където била открита главата. Наемал ги винаги за кратък срок.
Разследващите от полицията в Хиого разкриват, че той се запознал с жертвата в социалните мрежи. Комуникирали през Инстаграм. Кондо била обявена за изчезнала, когато не отишла на работа на 15 февруари. Майка й се обадила в полицията на 17-ти.
Полицаите твърдят, че има видеозаписи, заснели двама души, за които се смята, че са жертвата и заподозряният, влизайки в друга къща в Нигашинари рано сутринта на 16 февруари.

Два дни по-късно Байрактар е бил записан да изнася голяма торба от къщата. Кондо не е заснета да излиза повече оттам. Разследващите твърдят също така, че човек, най-вероятно Байрактар е бил забелязан в запис на охранителна камера да поема в посока Шимамото, където по-късно са открити торсът и двете ръце.
На 22 февруари полицията арестувала Байрактар, като първо подозренията са били, че я е отвлякъл и я държи в къщата. Той отрекъл обвиненията. Отказал всякакви признания и при втория арест.
Разследващите твърдят също така, че четири или пет жени са посещавали къщата в Хигашинари, докато заподозряният бил там. Те до една са в безопасност, не са пострадали по никакъв начин. Източници на The Tokyo Reporter разкриват, че Байрактар е роден през 1991 г. извън Щатите. Майка му е рускиня, която емигрирала в САЩ, за да се омъжи за Бени Дейси през 2000 г. По-късно те се развели. Истинският баща на Байрактар е български лекар, който живеел в Украйна. Заподозряният в жестоко убийство и разчленяване на труп е завършил гимназията „Уилям Флойд“ в Мастик Бийч край Ню Йорк.
Източник blitz.bg

Разстреляха брутално бизнесмен от Ловеч: Не е за вярване кой е заподозрян за убийството на производител №1 на халва и локумНова черна вест за брутално убийство скова България преди минути. Един от най-големите производители…Feb 26 2018bulmedia.net

Коментари