Бивш министър на Борисов

Спецакция тече в Държавен фон „Земеделие“. Тя е във връзка с разследването срещу Миню Стайков, съобщиха от прокуратуратра.Ортак на Миню Стайков е издирван с европейска заповед като цар на българската цигарена контрабандаИзмъкналият се през 2018 г. контрабандист на цигари Антон Арабаджиев след сигнал на британските служ…Jul 15 2019bulmedia.net

Още от Криминално

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Акцията е по егидата на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна Дирекция „Борба с организираната престъпност (ГДБОП) и със съдействието на Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Стайков е обвинен за злоупотреба с еврофондове и е в ареста от 10 месеца. Прокуратурата твърди, че дружества, свързани със Стайков, са получавали неправомерно средства от европрограми за земеделие. Парите били отпускани за развитие на селските райони и засаждане на нови лозя.Страшни разкрития за синa на Миню Стайков: Поръчал убийствата на двама прокурориСпоред постъпила оперативна информация на службите за сигурност 30-годишният наследник на алкохолния…Feb 10 2019bulmedia.net

Преди малко агенция БЛИЦ съобщи, че на прицела на започналото тази сутрин разследване на Държавен фонд „Земеделие“ във връзка с делото срещу Миню Стайков за злоупотреби с европейски фондове от страна на Спецпрокуратурата е бившият шеф на фонда Румен Порожанов.

Изземаните документите са от периодите, когато Румен Порожанов бе шеф и на ДФЗ и на министерството на земеделието. Не е изключено той да е усетил, че предстои подобно разследване и именно заради това да е освободил министерското кресло.

Коментари