„Димитър постоянно повтаряше: „Трябваше, трябваше“. Първо е решил да я удуши. Започнал да я удря в главата с бутилка от уиски и когато момичето било мъртво, той се ядосал ,че едното и око е било отворено, а другото не и решил да й избоде отвореното.“ Това разкри началникът на отдел „Криминална полиция“ комисар Ангел Бадънков пред Антон Хекимян в сутрешния блок на БТВ, по повод жестокото убийство на млада жена в хотел „Рила“.

„Момичето не е дало никакъв повод да й бъде направено това деяние. За съжаление това е факт. Има по 1-2 такива случаи в годината. По мой анализ винаги жестокостите се случват около нова година. В последните години това е факт“, допълни още експертът. Бадънков разкрива, че Димитър не е типичният луд, напротив – трезво мислещ е. „При беседите с него след престъплението, той се правеше на луд. Направи ми впечатление, че говореше много подредено и смислено. След като разказа подробно как е минал последния му ден и когато се стигна до извършването на зверството каза само „трябваше“. Успяха да го хванат служителите от 1-во РПУ, колегите показаха висок професионализъм. Те бяха призовани в хотела. Видели са лицето, предразположили го, за да няма последствия. Те самите са го накарали да ги заведе до местопрестъплението“, разказва комисарят.

Той посочи още, че Димитър и жертвата Златена Стоянова са се познавали от няколко месеца, но не може да бъде казано със сигурност, че двамата са имали интимен контакт. „Той заяви, че са имали интимни отношения от няколко месеца, но предстои разследване по въпроса. Момичето по никакъв начин не е дало повод да направи това нещо. От наркотиците и алкохола е отключил нещо, което е предизвикало постъпката му“, заключи той.

Коментари

loading...