Днес в Слънчев бряг ГДБОП и Специализираната прокуратура са успели да разбият огромна печатница за пари. Нелегална фабрика за фалшиви евро и доларови банкноти се е намирала в подземието на хотел в курортния град, съобщават от БНР.

Задържани са четирима души, сред които и собственикът на хотела. Заместник – главният прокурор Иван Гешев и директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов увериха, че фалшивите банкноти не се достигнали до пазара.

Прокуратурата ще иска постоянен арест и за четиримата задържани, казаха от спецпрокуратурата.

Заместник – главният прокурор Иван Гешев заяви:
„Най-голямата печатница за неистински парични знаци от последните 11 години, както си говорихме с господин Спиридонов. В тази нелегална, може директно да се каже фабрика, която е изключително модерно оборудвана, са намерени в различни степен на довършеност над 11 милиона неистински еврови банкноти и 1 800 000 в различна степен на завършеност щатски долара“.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов допълни:
„По този случай може да бъде написана книга. Проблемът е, че в момента не можем да кажем много неща, но наистина колегите си свършиха перфектно оперативните задачи“.

Да не осъдят пак България? Основният свидетел срещу кметицата Иванчева никога не бил говорил с нея за подкупБлизо два часа продължи разпитът на главния свидетел на прокуратурата – бизнесмена Александър Ваклин…Oct 9 2018bulmedia.net

Двама задържаните мъже са от Пловдив и са известни като едни от най-добрите фалшификатори на банкноти, обясниха от спецпрокуратурата и от ГДБОП.

Коментари

loading...