Васил Миков самоубийство

Прокурорът Васил Миков, който бе намерен мъртъв в дома си вчера следобед, е посегнал на живота си след пълно фиаско в личния живот. През последните 6-7 години той се променил доста, все по-рядко контактувал с колегите си от Върховната касационна прокуратура и имал угрижен вид, съобщава Lupa.bg, цитирайки познати на Миков.

В 15,20 часа вчера той бе намерен прострелян със собствения си пистолет в дома си. Сигнал на тел. 112 е подала дъщеря му, която заварила жестоката гледка. В 15,35 ч. тя уведомила властите, че баща й най-вероятно се е самоубил. Прокурорът има две деца.

Васил Миков живеел сам, преди години приключила последната му неуспешна връзка с жена. След развода той така и не успял да намери нова трайна любов. Неотдавна започнал да се среща със столична адвокатка, но между тях не се получило нищо.

Дела не водел, занимавал се главно с аналитична работа. Почти нямал приятели, с колегите си не общувал много. Въпреки това във ВКП го помнят като етичен и добронамерен колега.

Смятат, че е изпаднал в депресия. Ставал все по-саможив и не се събирал с никой от службата. Никой не знае да е страдал от някаква болест. Не е оставил и предсмъртно писмо.

Миков е известен още с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат-наследник на бившия главен прокурор Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет.

Още от Криминално

Коментари