Един от най-близките хора и бивш работодател на избягалия от Софийския затвор рецидивист Владимир Пелов смята, че затворникът скоро ще се опита да се свърже със семейството си. Тихомир Миков смята, че това ще стане чрез медиите, предава bTV.
Според полицията при предишното издирване на Пелов, през 2014 г., той се укрива именно в имотите на Миков. Тогава затворникът се търси заради въоръжен грабеж на 1 кг. злато от ателие в града. Днес Миков отрича да е помагал на затворника.
За последен път е разговарял с Пелов преди две седмици, когато затворникът му заръчал да помага на сина му.Ето как опасните бандити са се сдобили с пистолет в затвора, вътрешният министър направи изненадващо разкритие (ОБЗОР)Трети ден вече няма следа от двамата опасни престъпници, избягали от Централния софийски затвор. Изд…Apr 5 2018bulmedia.net

„Вика, ако можеш – помагай на сина ми, че нали студент, все не стигат пари”, разказва Миков.
За бягството той обвинява институциите. „Ако ме питат мен, те сега не трябва да взимат два месеца заплати”, казва той. Според Миков бегълците все още се намират в България. „Аз мисля, че рано или късно ще напише писмо до медиите. Ако не се предаде, ще го убият”, смята Миков. Той твърди, че Пелов няма да прояви агресия към случайни хора. От Министерството на вътрешните работи обаче отново разпространиха предупреждение към гражданите, че Владимир Пелов е въоръжен и изключително опасен. Органите на реда призоваха всеки, който види рецидивиста, да ги уведоми незабавно, но в никакъв случай да не влизат в контакт с него.
Източник blitz.bgОт първо лице: Затворник описа страхотията при бягството на опасните рецидивисти, може да е замесен служителРадослав и Владимир са си подготвяли бягството поне един месец. Отпред ги е чакала кола. В бягството…Apr 4 2018bulmedia.net

Коментари