Двама от нападателите над журналисите Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”. Издирват се още трима. Единият е Румен Мишев, с прякор Дуката. А другият – Стилян Георгиев. В момента те се транспортират под конвой към Пловдив, на чиято територия стана нападението.

Румен Мишев е мъжът, удрял Огнян Пенев. Няма криминално минало, известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада. По-рано днес стана ясно, че охранители от фирма „Омега 69“ са атакували журналистите от Нова телевизия на АМ „Тракия“. Фирмата е на бившата жена, на сочения като наркобос Къро.

В петък вечер репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев от Нова телевизия бяха нападнати на магистрала „Тракия”. Нападението е станало пред очите на десетки свидетели.
Нападението е извършено малко след 22.00 часа в петък на километър 146 на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора.
Операторът Огнян Пенев изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

Нападателите слизат от колите, нанасят побой на оператора Огнян Пенев и отнемат телефона на Мария Милкова, защото смятат, че записва случващото се. Къро е сочен като знакова фигура от близкото минало, част от високите етажи на групировката ВИС.

Източник: Dir.bg

Коментари