бащата на чане
Стоян Зайков - Чане

Продължава мащабното издирване на килъра от Костенец Стоян Зайков. Засега убиецът успява да се изплъзне на преследвачите, въпреки масираното присъствие на полиция и жандармерия в района. Местните жители пък продължават да живеят в постоянен страх.

Полицейско куче е уловило първата следа от Стоян Зайков-Чане и така станало възможно намирането на оръжието, с което се предполага, че бе застрелян братовчедът на беглеца. Кучето се натъкнало на дирята още в петък, но униформените намерили пушката при повторно претърсване в събота рано сутринта.Първа версия за второто убийство в КостенецС преправено самоделно оръжие най-вероятно е извършено второто убийство в Костенец. Това заяви главн…May 16 2019bulmedia.net

Тя била скрита в пчелен кошер близо до село Горна Василица, на 6 км от дома на Зайков. Ловната пушка била разглобена, заедно с нея в скривалището имало и боеприпаси.
Оръжието отговаряло по вид и калибър на това, с което било извършено второто убийство, но дали е същото, трябвало да го докаже експертиза.

Третият братовчед на Зайков Валентин Петров бе застрелян в главата на 14 май. Тялото на мъжа бе намерено часове по-късно. Дни преди това на 10 май бе убита и жената, с която Зайков години наред живеел на семейни начала – Милена Шишкова. Двамата държали погребална агенция в Костенец, а тя имала и фризьорски салон.

Въпреки огромния ресурс, който МВР хвърля в издирването на беглеца, той все още не е открит.
В търсенето му участват барети, антимафиоти, жандармерия, включени са още снайперисти и дори хора от местните ловни дружинки. “Работата не е спирала, термокамерите са включени от началото на операцията, използваме при необходимост хеликоптер за проверка на определени райони. Преди той се е укривал с месеци, способен е да оцелява сам”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той на място в Костенец ръководи операцията по залавянето на Зайков.

Според разследващите мъжът все още е в района. Сред местните хора пък тръгнаха слухове, че денем се укривал из околностите на града, а нощем слизал в Костенец. Те дори твърдят, че имал ятаци. Плъзна и слух за убито куче, който бе отречен от МВР.
Разследващите обаче напомнят, че Зайков не изглежда вече както на снимката, разпространена от МВР. Той вероятно е с брада и набола коса. Шефът на областната дирекция на МВР Николай Спасов посъветва хората да внимават за основните характерни белези на Зайков, сред които е плешивината в центъра на темето.
Стоян Зайков се издирва от 10 май.Ново убийство в Костенец! Откриха мъртъв роднина на издирвания килър Чане (ВИДЕО)Мъртъв мъж е открит от полицията в квартал „Полето“ на град Костенец, в който живее издирваният килъ…May 15 2019bulmedia.net

Коментари