дупница емил димитров

28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека. Инцидентът стана в неделя в 04:00 часа сутринта на бул. „Бургаско шосе“ в Сливен.

Водачът на Алфа Ромео се е движел в посока центъра, в този момент група младежи са преминавали. Загиналото момиче е било първо в групата. Това заяви Диян Митев от “Пътна Полиция“ в ефира на БТВ.

Водачът не е спрял на мястото на инцидента, а е продължил към местна дискотека, където по-късно е бил установен.

За да настъпи смъртта внезапно със сигурност е шофирал с над 50 км в час, каквото е ограничението за населено място, но това ще се установи с експертиза.
„Това е един от натоварените булеварди, без повдигнати гърбици. Сигнали на общината са пращани, също и на комисията по транспорта“, уточни още униформеният.

От своя страна Ваня Белева, говорител на окръжна прокуратура посочи, че няма конкретна информация къде точно са били децата.

„Ученици са в Професионалната гимназия по обществено хранене. Момичето има постоянен и настоящ адрес в гр. Сливен. Органите на полицията са установили с дрегер 2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора. Тепърва ще се установява с кръвна проба и урина колко точно е алкохолът и дали има други вещества“, поясни още тя.

Водачът е привлечен към наказателна отговорност. От 3 до 15 години затвор го грозят.

Още от Криминално

Коментари