отец Иван

След скандал в приюта на отец Иван в Нови хан той е ранен в главата с нож. Това съобщава TrafficNews. Първоначално присъствали на екшъна в дома за сираци “Свети Николай” при манастирския храм “Света Троица” съобщиха, че е пострадал неговият син отец Григорий, но той се е разминал невредим.

Още от Криминално

В приюта дошли родители на дете, което потърсило подслон там заради тормоз. Двамата започнали разправия помежду си, а отец Иван се опитал да потуши спора. По време на свадата бащата на детето извадил нож и наръгал свещеника. Той е ранен в главата, а друг мъж от приюта е намушкан в гърба, потвърдиха за инцидента от полицията. На място вече е пристигнала линейка, която оказва помощ на пострадалите.

„За щастие ми е наранено ухото, но щеше да стане нещо по-страшно“, разказа отец Иван пред БЛИЦ.

„Става въпрос за наркоман, той е баща на едно от децата, които са при нас. Преди време също беше в приюта, но го изгонихме, защото тормозеше останалите, дрогираше се. Сега дойде да си взима детето, не го видях, че има нож. Наръга първо един от моите в гърба. Тръгвам да го хвана и той замахва с ножа към врата ми, в този момент се спънах в расото, тръгнах да падам и той успя да ме одраска само по ухото, разряза го, но иначе щеше да ме заколи“, разкрива подробности около драматичното събитие отец Иван.

Той разказа още, че на място веднага са пристигнали три полицейски автомобила, ченгетата са успели да заловят агресивния наркоман и са го повалили на земята с белезници.

Коментари