отец иван нападение

„Ако не се бях спънал в расото по време на боя, сега щях да съм мъртъв, защото нападателят щеше да ме намушка с ножа в главата“, каза пострадалият при инцидент вчера отец Иван от Нови хан.Намушкаха отец Иван от Нови хан с нож в главата (ВИДЕО)След скандал в приюта на отец Иван в Нови хан той е ранен в главата с нож. Това съобщава TrafficNews…Aug 15 2019bulmedia.net

„За 30 години такова нещо не се е случвало. Обмислям създаването на вътрешна охрана. По-яките момчета от приюта да го охраняват на смени, за да се засили сигурността на хората вътре“, добави отец Иван.

Той увери, че нападнатата жена и нейното 2-годишно детенце няма да бъдат изхвърлени от приюта, каквато е целта на бащата на детето – 26-годишния Милен.

Майката на детето Павлина каза, че нейният бивш приятел Милен и баща на детето й, с когото е живяла 5 години, искал да просят заедно, с което тя не е съгласна.

Тя разказа, че многократно е била обект на домашно насилие, и го е напуснала, защото 5 години не е успял да си намери работа и да й предложи дом и сигурност. Той също е живял в приюта на Отец Иван, но е изгонен.

“До мен на пейката стоеше Павлина. Партньорът й се засили към нея с думите: „Сега ще ти отрежа главата“. Той беше дошъл да си вземе детето, защото нея не я иска. Моето момче Атанас го избута, но онзи го удари. Сбиха се и се събраха на кълбо. Тениската на Атанас беше разрязана с нож и от него течеше кръв. Отидох да ги разтърва и си застъпих расото и паднах. В този момент той посегна с ножа, аз му бутнах ръката, но той успя да ми прореже ушето“, каза отецът, който в приюта дава дом на 40 души.

Той добави, че от полицията разбрал, че нападателят е бил дрогиран и е взел кокаин. Именно заради това Милен Илиев е бил изгонен от приюта.

Защо е отказал да бъде закаран до спешното на УМБАЛ „Св. Анна“, той каза че нищо му няма, а е с бинтована глава, за да не падне марлята от ухото му.

Отец Иван обеща да не гони Павлина от приюта, а да я защитава. Макар и нападателят да е задържан, притеснението остава в него и Павлина каза, че се страхува за живота си и добави, че ако нещо й се случи, да търсим приятеля й.

„Мен като цяло ме е страх от него, но най-много се страхувам да не ме изгонят от тук и да не остана на улицата с малкия. Заплаши, че ще ми вземе детето и че ще се видим в съда. Когато му казах, че не искам да бъда с него и искам само спокойствие, побесня и ме заплаши, че ще убие мен и детето“, заяви Павлина Борисова.

27-годишната жена обясни, че са живели без брак и са се разделили, защото от пет години си търсил работа и й предлагал единствено да се скитат и да просят семейно.

„Искам държавата да ми помогне, но не като ми вземат детето, а да ми се помогне аз да си го отгледам. Не искам да минава по моя път, защото аз съм израсла по домовете. От 10 години чакам р-н „Надежда“ да ми даде общинско жилище“, изказа разочарованието си от държавата Павлина.

Според Павлина проблемът е в това, че Милен Илиев не може да осъзнае още, че са разделени и няма да се съберат. Майката добави, че досега не му е пречила да вижда детето, но днес е бил неадекватен, миришел е на бира и тя е отказала да му повери двегодишното дете.

Коментари