Българин в САЩ

Трети ден няма и следа от малкия 2-годишен Юлиян, който мистериозно изчезна в неделя в село Равнец, съобщава Флагман.бг. Издирвателната операция все още продължава, към този момент в нея са включени над 60 служители от различни служби – ОД на МВР Бургас, Жандармерията, Гранична полиция, хеликоптер, както и доброволци. В понеделник мобилизирани бяха над 100 души.

Обходен и щателно проверен е огромен периметър, но следа от момченцето няма, казва участник в операцията. Районът около Равнец не е планински, детето няма къде да се скрие, ако изобщо се е загубило, категорични са те. Очаква се съвсем скоро издирването да бъде прекратено. Чакали в полето няма, както твърдеше майка му вчера, опасявайки се, че е разкъсано в гората. Гора също няма. „Щяхме да намерим обувчица или чорапче, някаква следа, ако имаше такова нещо“, каза днес участник в издирването. В същото време разследващите работят и по други версии, за които говорят родителите.

Първата е отвличане, за която вчера бе съобщено. Проверена е следата, че евентуален похитител може да е мъж от несебърското село Кошарица, където доскоро е живяло многолюдното семейство. Той заплашвал бащата на малкия Юлиян – Иван, че „нещо лошо ще му се случи”. Детето обаче не било намерено в Кошарица, а въпросният мъж имал желязно алиби. Втората версия е свързана също с отвличане но малко по-различно. Вчера родителите първо твърдяха, че са видели черна кола със софийска регистрация, която после стана джип, а днес бащата разви нова хипотеза – край селото бил забелязал каруца, на която някой качил детето и го отвлякъл. Самият той твърди също, че видял сина си да „бяга по черен път”, което е невъзможно, защото малчуганът имал вроден проблем на едното краче, влачел го.

Заради това от днес се работи по съвсем друга версия – че бащата е продал детето, а родителите, след като са сигнализирали кмета в неделя вечерта, разиграват спектакъл пред медиите и полицията, за да оправдаят липсата му. „Разберете, че няма къде да изчезне. Проверихме абсолютно всичко, а показанията на родителите се променят в движение и са изключително противоречиви. Няма как да не се съмняваме в искреността им”, категоричен е участник в операция, пожелал анонимност. Никак не е изключено детето да е продадено и изнесено извън пределите на България. То е в идеална възраст за трафикантите на деца.

Коментари