Извънредна новина за Северин

Преди зверското убийство на тв водещата Виктория Маринова обвиняемият за смъртта й Северин Красимиров карал кола без книжка. Това съобщава „Монитор“, цитирайки близки на семейството, пожелали анонимност. Три месеца преди касапницата на кея в Русе 21-годишният мъж се върнал от Германия с пари и си купил БМВ пета серия модел е39 за 3000 лв. Записали го на името на приятелката му. Не е пробвал автомобила преди покупката, защото продавачът подозирал, че купувачът няма книжка, и не му позволил. Едва след прехвърлянето при нотариуса и плащането му дал ключовете, пише вестникът.Близък на Северин се прости с живота си заради убийството на ВикторияЧичо на Северин е починал след ареста и повдигнатото му обвинение за убийството на журналистката Вик…Oct 21 2018bulmedia.net

Друг интересен детайл е и фактът, че майката на Северин – Надежда, е платила бягството до Германия на сина си. 21-годишният младеж нямал никакви пари у себе си след престъплението. Разбрал обаче, че човек от ромския квартал на Русе ще пътува със семейството си натам, и го попитал дали може да го вземе. Мъжът имал място в колата и се съгласил, защото решил, че Северин ще му говори по пътя и ще го държи буден. Уговорката им била, когато пристигнат, майката да ги посрещне и да плати транспортните разходи. „През целия път думичка не обели”, разказал шофьорът на приятелите си от ромската махала на Русе „Селеметя“.

Красимиров нямал никакво намерение да бяга в чужбина. В неделя обаче, след като по всички новинарски емисии и сайтове започнала да излиза информация за жестокото убийство, се притеснил, разказали свидетели пред разследващия екип. Категоричното доказателство, заковало извършителя, е голямото количество ДНК, открита по тялото на журналистката Виктория Маринова. Освен семенна течност от Красимиров негов биологичен материал е открит под ноктите на жената. Тя се е борила до последно с убиеца, като успяла да окаже сериозна съпротива. Вики е одрала няколко пъти Северин, докато се е борила за живота си, което обяснява наличието на дезоксирибонуклеинова киселина (ДНК) от извършителя под ноктите й.

Съдебно-психиатричната експертиза е показала, че 21-годишният младеж може да носи наказателна отговорност и осъзнава вината си въпреки ниския си интелектуален потенциал. Северин е ходил на училище до 8-и клас, но не го е завършил, съобщава медията. „Не го ли виждате, че той не може да говори български добре, затова се хващаше да работи като докер и изкарваше по 20 лв. С пари обаче никога не е разполагал, винаги е бил тих и скромен, гласът му не се е чувал, затова в квартала не успяхме да повярваме, че е той”, разказа жител на „Селеметя“. Младежът живеел в другата ромската махала – „Тракция”. След като се разбрало, че Северин е заподозрян, от там ромите изгонили роднините му, за да не създадат неприятности и на останалите обитатели на махалата. Поради тази причина леля му се скрила в „Селеметя“. На входа на квартала вчера пазеше екип на жандармерията, който ще бъде изтеглен следващите дни, защото ситуацията е спокойна.Ето защо Северин мълчи за изнасилването, но си призна за убийството според разследващитеРазследващи разкриха защо Северин не говори за изнасилването – нито пред журналистите вчера, нито пр…Oct 20 2018bulmedia.net

Търговец на маратонки, който тренира ММА, и още един спортист, са били сред организаторите на нахлуването в ромската махала през миналата седмица, разказаха местни пред „Монитор”. „Първо отидоха в „Тракцията“ и после тръгнаха към „Селеметя“. Нас обаче ни предупредиха и се организирахме да ги посрещнем с брадви и лопати”, разказаха жителите на „Селеметя“. В квартала им влезли 4 – 5 коли със свалени номера и петнайсетина мотора, чиито табели били увити с черно тиксо, за да не се виждат. Един от организаторите на бунта – търговецът на маратонки, пръв избягал, когато видял, че ще има отпор. Предполага се, че мотористите са се включили, защото същия ден имало събор или среща, твърдят местни. Единият от русенските мотоклубове пък се намира съвсем близо до мястото, където е извършено престъплението, видя екип на вестника.

Коментари

loading...