#Наплийкс тодоров

Специализираният наказателен съд не уважи искането на Иван Тодоров за по-лека мярка за неотклонение. Собственикът на „ТАД Груп“ остава в ареста по обвинения в подбудителство за кибертероризъм заради теча на данни от НАП.#НАПЛийкс: Ето колко милиона ще се джуркат в бюджета като глоба за агенцията по приходите5,1 млн. лв. ще е глобата за Националната агенция по приходите (НАП) заради теча на лични данни на 5…Aug 29 2019bulmedia.net

По-рано Апелативният спецсъд върна Тодоров в ареста, след като първоначално той беше пуснат на свобода срещу 100 000 лева гаранция.

Съдът взе решението си, след като прокуратурата представи четири тома нови доказателства. Тодоров беше арестуван още в съдебната зала.

Според прокуратурата Тодоров е накарал служителя във фирмата „ТАД Груп“ Кристиян Бойков да копира нерегламентирано данни от информационната система на НАП. Всичко това доведе до заключението на Апелативния спецсъд, че Тодоров е лице с висока обществена опасност и затова го остави за постоянно в ареста.#НАПлийкс: Нов случай с фалшив кредит, този път по схемата за бързите заемиНов случай на изтеглен фалшив кредит на името на нищо неподозиращ българин след „НАПлийкс“ вдигна на…Aug 19 2019bulmedia.net

За решението на съда тогава надделя доказателство – общ чат на фирмата „ТАД Груп“, в който Кристиян Бойков най-общо съобщава за хакването на архива на НАП, а Иван Тодоров го насърчава да продължи и с други фирми, като обещава и бонуси за всяка една от тях.

Данните са криптирани и използвани с користни цели.

Публикуването на данните от НАП от страна на Бойков чрез медиите е целяло всяване на страх и паника, прие още съдът, съобщава БНР.

Коментари