Собственикът на фирма “Робифирпласт” е бил открит мъртъв вчера вечерта в производствената база в град Кочериново. Трагедията с 54-годишния Георги Динков от Благоевград е станала около 20:00 часа, пише struma.bg.

Той е открит увиснал на бесило в базата си, която се помещава в селскостопанския двор в Кочериново. “Робифирпласт” е една от водещите фирми в Югозападна България, която притежава собствен завод в Кочериново. Занимава се с производство на полиетилен и термосвиваемо фолио, рекламни торби за опаковка и пликове. В момента на мястото на инцидента са служители от ОД на МВР Кюстендил. Обстоятелствата около трагедията се изясняват. Уточнява се дали бизнесмена е посегнал сам на живота си или е станал обект на престъпление.

Динков е роден в петричкото село Марино поле. Завършва Строителния техникум в Благоевград и Московския инженерно-строителен институт. След казармата започва работа като технически ръководител в „Стройрайон“. През 1973-1991 г. минава цялата йерархична стълбица от помощник технически ръководител до директор на окръжното тогава предприятие „Хидрострой“. Заедно със съдружника си строят ВЕЦ-ове и фотоволтаични централи, а единият от тримата му сина – Рашко Динков, е общински съветник в Благоевград.

Заб.: Снимката е илюстративна.

Коментари

loading...