дупница емил димитров

Михаил Станчев, който през юни 2018 година застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина и простреля бившата си приятелка Симона Тодорова, изпаднала в кома за повече от две седмици, призна вината си при започването на наказателния процес в Бургаския окръжен съд, съобщава „Флагман“.

На разпоредителното заседание Станчев пожела съкратено съдебно следствие с пълното признаване на вината си и използване на възможността за редуциране на присъдата си с 1/3.

Той е подсъдим по чл.116 и го грози присъда от 20 до 30 години затвор. Съдебната практика в подобни случаи сочи, че наказанията при признаване на вината са около 20 години.

Симона Тодорова, която оцеля по чудо при стрелбата и днес живее втори живот, не намери сили да се изправи очи в очи с бившия срещу Станчев.

Пред съдебният състав днес тя бе декларирала, че желае да бъде конституирана като граждански ищец и претендира за обезщетение от 70 хил. лева.

Семейството на Коста Николов също предяви граждански иск срещу Михаил Станчев. Тримата му законни наследници претендират за общо 350 хил. лева.

Още от Криминално

Коментари