местан катастрофа прокуратура
Лютви Местан

Удължиха с още 2 месеца срока на разследване на катастрофата с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе. Това съобщиха от окръжната прокуратура в Кърджали.Братчето на убитото от Местан бебе: Защо не умрях аз, за 10 години успях да видя много (ВИДЕО)„Защо не починах аз? Аз съм на 10 години и видях много, а сестричката ми бе само на 6 месеца и нищо …Jul 19 2019bulmedia.net

Вещите лица все още не са изготвили назначената по делото съдебна автотехническа експертиза. Все още единственият обвиняем по случая е Лютви Местан.

Това е второто удължаване на срока за приключване на разследването, което трябваше да бъде завършено на 14 юни.

Припомняме, че катастрофата с политикът стана на кръстовище край момчилградското село Загорско на 14 април тази година.

При опит на Лютви Местан с „Фолксфаген Фаетон“ да се включи в главния международен път за Гърция последва сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“.

При катастрофата загина 6-месечно момиченце, возещо се със семейството в „БМВ“-то.Той отне щастието ѝ! Майката на убитото от Местан дете всеки ден е на гроба„Бях най-щастливата майка…”. След тези думи 29-годишната Емине Тефик избухва в плач. Това е майката …Jul 15 2019bulmedia.net

Няколко часа след инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт при непредпазливост.

Коментари