Обрана от килъра Чане

Проточилото се 12 дни издирване на заподозрения за две убийства Стоян Зайков – Чане роди нова мълва в Костенец. Тя гласи, че бившият затворник е убит заедно с нарочената за негова жертва майка на сина му Милена Шишкова от техен конкурент в погребалния бизнес, а същият килър е ликвидирал по-късно и Валентин Петров, който е надушил какво се е случило.

Още от Криминално

„Стоян е закопан някъде, затова и не го намират, а истинският убиец се разхожда около нас необезпокояван“, разказват повярвали в необичайния слух. В подкрепа на него се изтъква и изтеклата информация, че на 20 метра от трупа на Милена следите на Чане се губят, пише „Трафик“.

Повечето хора в Костенец обаче гледат скептично на тази хипотеза и се опасяват, че Зайков може да извърши ново покушение.

„Вече забравихме какво е да идеш на лов или за риба. Всеки си мисли как Чане може да изскочи отнякъде и да пречука още някого“, обясняват съседи на Стоян. Продавачите на пазара пък се оплакват, че оборотът им рязко паднал, защото хората предпочитали да си стоят по къщите.

Издирваният Стоян Зайков вероятно получава редовна информация как върви разследването срещу него, подозират в сформирания полицейски щаб в Костенец. Знае се, че 43-годишният бивш затворник не ползва мобилен телефон и не обича модерните комуникации. Едната възможност е той да е намерил начин да следи как медиите отразят разследването срещу него. Другият вариант е да има помагачи, които му разказват какво знаят за полицейските акции.

Eвентуалният ятак на Стоян обаче едва ли е сред роднините му, защото почти всички са скарани с него. 43-годишният мъж бил близък само със сина си Стивън. 14-годишният ученик всеки ден ходи до къщата, където е живеел с баща си, придружаван от полицаи и психолози, за да храни домашните зайци и кокошки.

Чане има славата на единак, който не е разчитал на други хора в предишните случаи, когато се е укривал дълго. Сега обаче от него няма никакви следи, което засилва подозренията, че може да има помощници. Това обяснява и защо успява да се изплъзва толкова дълго време на полицейските потери.

Коментари