Калин Калпакчиев
Калин Калпакчиев

Шефът на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев е пуснал предсрочно друг убиец, при това в един и същи ден с австралиеца Джок Полфрийман, съобщава в-к „Телеграф“ в броя си от сряда.

Според вестника, който цитира свои източници от съда, заседанието се е провело в същия ден, в който е било насрочено и това за преразглеждането на помилването на австралиеца. Така Калпакчиев в рамите на часове е пуснал на свобода двама убийци – освен Джок и Борислав Динков.

Динков излежава 17-годишна присъда за убийство на свой колега, извършено през 2008 г. в София. Той е бил само 8 години в затвора, тоест Калпакчиев му е „опростил“ великодушно цяло десетилетие! Схемата е същата – Съфийският градски съд първоначално е отказал на пандизчията предсрочна свобода, но той обжалвал пред Софийския административен съд. Калпакчив неизвестно по какви причини е решил, че килърът се е поправил, и разпорежда да го пуснат.

Помилването на Борислав Динков е не по-малко скандално от това на Джок Полфрийман. Оказа се, че въпреки че е бил осъден за убийство, той се е укривал цели 3 години от властите, за да не влезе „на топло“. Няколко години Динков е живял с чужда лична карта. Операцията по залавянето му е проведена в късните часове на 23 декември 2011 г. 31-годишният тогава Борислав Динков е бил открит в квартира в Смолян, в която пребивавал от почти 6 месеца.

Установено е, че апартаментът бил нает от подставено лице, а Динков е ползвал чужда лична карта, обявена за невалидна. Мъжът е осъден за извършено от него убийство и му е наложено наказание – 17 години лишаване от свобода.

Криминалистите работят по издирването му цели 3 години – от 16 декември 2008 г., когато на столичната улица “Филип Кутев” в двора на бившия винзавод бе открит трупът на 22-годишния Радослав Андреев, а при направения оглед по тялото му са открити следи от остър предмет. При последвалите оперативни действия се изяснило, че малко преди това той и Борислав Динков са били заедно, след което Динков изчезнал с лек автомобил “Фолксваген Голф”. Двамата са били колеги.

На практика Борислав Динков, който се е укривал цели 3 години, е лежал в затвора едва от края на 2011 г. – тоест само 8 години! За убийство, извършено по брутален начин…

Междувременно съдия Калин Калпакчиев вече цяла седмица не отговаря на медиите и е заминал на почивка в Гърция. От „Атака“ вече поискаха оставката му, при това още преди да стане ясно, че той е помилва още един убиец.Обрат! Цацаров поиска отмяна на решението Полфрийман да бъде освободенГлавният прокурор Сотир Цацаров внесе искане Върховният касационен съд да възобнови производството п…Sep 24 2019bulmedia.net

С какво заслужи доказаният убиец Полфрийман преждевременната си свобода?С какво заслужи убиецът Полфрийман преждевременната си свобода? Този въпрос задава коментар Валерия …Sep 20 2019bulmedia.net

Коментари