Специализираната прокуратура нанесе нов, още по-тежък удар срещу семейство Арабаджиеви. Ръководените от Иван Гешев магистрати са повдигнали обвинение срещу фамилията за укрито ДДС в размер на 8 милиона лева, съобщи агенция „Блиц“, като се позова на два независими източника.
До този момент прокуратурата бе повдигнала обвинение за данъчни престъпления в общ размер на 600 000 лева по отношение на Ветко и Маринела Арабаджиеви.
Новото обвинение ще бъде представено по време на съдебното заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на сина на Арабаджиеви – Вълчо, което днес се изправя пред Специализирания апелативен съд.
Очаква се спецпрокуратурата да поиска постоянното задържане на Арабаджиев-младши, който бе освободен от първоинстанционния съд срещу 20 000 лева гаранция.Разследващ журналист хвърли бомба: Ето откъде тръгнаха знаковите олигарси Ветко Арабаджиев и Миню СтайковВсе още няма официална заявка в Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, независимо …Sep 9 2018bulmedia.net

Магистратите ще аргументират настояването си с обстоятелството, че при обиските на пловдивската фамилия бяха открити над 10 000 000 лева кеш, както и че съществува реална опасност Вълчо Арабаджиев да се укрие.
Междувременно стана ясно, че се очаква до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви, които са издирвани с европейска заповед за арест, да се върнат в страната доброволно. Това заяви адвокат Илиян Василев на заседание на спецсъда, цитиран от агенция „Фокус”.
Маринела и Ветко Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления – укриване на данъци и пране на пари.Ето го баровския палат на Арабаджиеви в „Бояна“ за 10 милиона: Уникални снимки от лукса в имениетоБаровското имение на Маринела и Ветко Арабаджиеви, оценявано на стойност 10 милиона лева, в столични…Sep 6 2018bulmedia.net

Коментари