Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“, трима са задържани за 24 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура, цитирани от агенция „Блиц“.
В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия.
При полицейска проверка на джип с трима пътници, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура. По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР – Бургас.Извънредно: Прокуратурата с нов удар срещу клана Арабаджиеви, повдига им обвинение за 8 милиона леваСпециализираната прокуратура нанесе нов, още по-тежък удар срещу семейство Арабаджиеви. Ръководените…Sep 11 2018bulmedia.net

Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.
Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипът, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.Разследващ журналист хвърли бомба: Ето откъде тръгнаха знаковите олигарси Ветко Арабаджиев и Миню СтайковВсе още няма официална заявка в Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, независимо …Sep 9 2018bulmedia.net

Коментари