минчо гранит Сотиря дете Овча купел оръжие

Барикадиралият се мъж от „Овча купел“ твърди, че е изхвърлил от терасата си още едно оръжие, но към момента то не е намерено. Това заяви пред bTV старши комисар Георги Хаджиев във връзка разигралата се драма в столичния квартал „Овча купел“.

По думите му здравословното му състояние е добро, но що се отнася до психическото трябва да се произнесат експертите.

Не бих могъл да кажа дали е искал да се самонарани, но не е оказал съпротива при извеждането му от апартамента. Работел е на компютъра когато са влезли полицаите и нямал е време за реакция, обясни старши комисар Хаджиев.

Екшън в Овча купел: Мъж заплашва с пистолет хората от блока57-годишен мъж вдигна на крак полицията в столичния ж.к „Овча купел“ тази вечер, след като е заплашв…Sep 22 2019bulmedia.net

Той допълни още, че няколко пъти преди да влязат в дома на 57-годишния мъж са се опитали да разговарят с него, но не са успели да постигнат никакъв резултат, затова са пристъпили към операцията по извеждането му.

Хаджиев подчерта, че операцията е била изключително рискова, но полицаите са били подготвени за такива ситуации.

Той уточни, че става дума за газово оръжение, а не за огнестрелно и всеки пълнолетен гражданин можел да си закупи такова.

Като най-вероятна причина за агресивното поведение на мъжа той посочи факта, че са му отказали работа и наскоро е починала жена му.

На въпрос дали е имал други прояви преди старши комисар Хаджиев поясни, че през 2015 г. е имало подобен инцидент в заведение за бързо хранене, където отново извадил газово оръжие и заплашил една жена.

След психичната експертиза ще стане ясно дали той може да носи отговорност за действията си, добави Хаджиев.
От последните минути: Прокуратурата подхвана Румен ОвчаровСпециализираната прокуратура внесе вчера (24 април) обвинителен акт срещу бившия министър Румен Овча…Apr 25 2019bulmedia.net

Коментари