Пловдивският апелативен съд потвърди допуснатата от Окръжен съд – Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишния И.М. Той е издирван от прокуратурата в германския град Вупертал по обвинение в изнасилване и блудствени действия в съучастие с други лица на малолетно момиче, станало на 21.04.2018 г. в град Фелберт.

Съдът прие, че искането на германските власти е основателно и отговаря на изискванията на закона. В европейската заповед за арест на И.М. е посочено, че според германското законодателство се касае за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица. Също така е записано, че предвиденото според приложимия за непълнолетни лица закон в Германия, максималното наказание за извършените престъпления е лишаване от свобода до десет години. Решението на Апелативния съд е окончателно.

Разследващи обясниха, че 15-годишн младеж е ром от Пловдив, заедно с свои приятели от Германия многократно са изнасилвали момичето. Съдът в града под тепетата ще екстрадира пловдивчанинът в Германия, където ще бъде съден заедно със съучастниците си. Припомняме, че на 12 юни се разбра, че осем момчета от България са изнасилиха брутално 13-годишна. За капак заснеха всичко на телефон.

Гнусното престъпление е извършено на 21 април тази година в град Фелберт, Северен Рейн-Вестфалия. Тогава 13-годишното момиче, заедно със своя приятелка, е на открит обществен басейн, където са и групата български граждани. Те закачали момичетата. По-късно пресрещат в гората едното от тях, двама от групата я изнасилват многократно, а останалите снимат с телефоните си. Жена, която минавала случайно оттам, се притекла на помощ и повикала полицията.

Само ден по-късно шестима от българските пишлигари бяха арестувани, а междувременно се разбра кой е спасил жертвата им. Блудствените действия на нашенците предизвикаха истинска вълна на гняв в Германия. Заради което и крайната популистка партия „Алтернатива за Германия“ започна кампания срещу България, заради новината за осемте българчета, изнасилили 13-годишно момиче в град Велберт.

Източник: БЛИЦ

Коментари