Бившият фигурист Максим Стависки, който предизвика жестока катастрофа край Приморско и беше осъден ефективно, но накрая се отърва с условна присъда и не влезе в затвора, се е измъкнал с хитър трик, приложен от негов адвокат, научи ексклузивно ПИК.
Във фаталния 7 август 2008 г., той шофира мощния си джип „Хамър“. На десен завой край моста над река Ропотамо, той навлиза в насрещното и се блъска в лек автомобила. На място загина 23-годишният Петър от Сливен и прати Мануела Горсова в будна кома. В катастрофата участва и още една кола.
Първоначално беше съобщено, че алкохолната проба на фигуриста е отрицателна. След това обаче истината излезе на яве – Стависки е шофирал „Хамър“-а си с 1,1 промила алкохол в кръвта. И тук именно идва хитрият ход на един от неговите адвокати.Докато Максим пиянства в Царево, Албена Денкова му кръшка с млад любовник! Фигуристката завъртя романс с руски голфърЛъсна причината Максим Стависки да виси сам като дрипа по родното Черноморие, докато половинката му …Aug 21 2017bulmedia.net

През цялото време на делото той поддържа тезата, че алкохолът е употребен от Максим след инцидента: Стависки е бил на гости, а на изпроводяк му е дадена като армаган бутилка с домашна ракия. Притеснен от инцидента, който е предизвикал, той посяга към шишето и отпива няколко глътки. Именно те са отчетени от дрегера на полицията. Преди това няма как да се докаже, че е бил пиян зад волана.
В подобен правен абсурд се изпада често, разказват адвокати. Така се получава омагьосан кръг – ако един водач е пиян, предизвика катастрофа и убие някого и няма свидетели е недоказуемо дали е употребил алкохол преди да седне зад волана или е отпил след това, за да се успокои. В закона изрично е записано, че той няма право да прави това, но както знаем в България спазването на законите е пожелателно.
А историята с Максим Стависки е добре позната на всички – условна присъда от година и половина на първа инстанция, ефективна от 2 години и половина и последвала условна присъда от 2 години и 6 месеца, с петгодишен изпитателен срок, присъдени финансови обезщетения, отнет млад живот и белязана завинаги Мануела.
Източник retro.bgПомните ли Мануела Горсова, която Максим Стависки прикова към инвалидната количка? Хората я забравиха10 години след катастрофата с Мануела Горсова, нейните приятели и познати я забравиха. Това споделя …Aug 18 2017bulmedia.net

Коментари