Илия, братът на депутата от БСП Георги Стоилов, буквално си плю на петите и избяга в чужбина, за да се укрие от българските правораздавателни органи, защото бе обвинен като участник в организирана престъпна група занимаваща се с рекет.

Депутатският брат напуска България, благодарение на факта, че мярката му е променена от “Задържане под стража” в подписка. За това заслуга (и отговорност) носи съдия Аделина Иванова от Специализирания наказателен съд. Цялото фиаско има твърде много въпросителни и действията на съдията са финалния му щрих.

Обвиняемият е трябвало да се изправи пред Апелативния спецсъд няколко дена след бягството си. Явно Илия е преценил колко точно е виновен и какво го грози ако остане в страната и за това забягва в чужбина. По подобен начин преди няколко години избяга друг обвиняем – Йоско Костинбродския.

Уважаван анализатор хвърли бомбата: БСП не иска да сваля ГЕРБ, а да участва във властта (ВИДЕО)Управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ е към своя край, но основната опозиционна сила БСП няма интерес…Aug 13 2018bulmedia.net

Операцията, при която бе задържан Стойлов, повдигна множество дебати. Много от депутатите на БСП тогава не само не се разграничиха от своя колега Георги Стоилов, заради брат му, а го защитиха публично. Единственото, което партията тогава каза, че трябва да се направи е незабавното връщане на парите дадени като дарение за организацията от обвинения.

Георги Стоилов стана депутат от Русе благодарение на феномена 10/10. Той бе на десето място в листата, а столетницата изтегли същия номер в предизборната надпревара.

Коментари