Циганета

Две непълнолетни циганета обрали имота на бившия вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов във врачанското село Бутан. Кражбата станала в събота вечерта. Имотът, за който се грижел човек от селото, била оборудвана със СОТ и камери. Така апашите били бързо разкрити. Двете циганета се били маскирали с чорапи на главите и задигнали вино, буркани със зимнина и лозарска тел. По време на обира нямало никого, пише „Труд“. Бащата на бившия вицепремиер Симеон Балевски, който е полковник от резерва, след пенсионирането си се преместил да живее в търговищкото село Зарево, откъдето е съпругата му. Самият Валери Симеонов ходел през лятото в къщата.

Снощи Валери Симеонов е бил в селото на баща си, за да участва в церемонията по запалване на коледната елха. Той е обяснил какво точно се е случило при инцидента с бащината му къща. „Не е разбита къщата на баща ми. Неправилно е предадена информацията. Разбито е едно стопанско съоръжение, взели са вино и телта от лозята“. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов в ефира на БТВ. Toй и допълни, че апашите не са съобразили, че има камери. Единият се е опитвал да отреже кабела на камерата и така се е бил издал. „Веднага бяха установени и задържани. Взел съм мерки. Поставил съм сот, има камери, застрахован е имотът“, обяви бившият вицепремиер. Той добави, че това е селото на баща му. „Не можем да игнорираме случаите на криминални индивиди. Хората с основания отправят упреци. Мястото на такива хора е в затвора, а не на свобода. Аз съм привърженик за по-строгото прилагане на законите. Когато това не се прави страдат невинни хора“, подчерта той.

Кръстю Кръстев, началник на РУП-Козлодуй, заяви, че селото е спокойно. „Вършим си работата. Все още нямаме извършител, но скоро ще имаме. Това са безработни младежи от ромски произход. Един е влязъл в имота. Редки са тези случаи. Хората са неграмотни. Това е индикация, че е голяма безработицата в района“, посочи още той. В село Бутан от началото на годината има 24 такива кражби, уточни областният управител на МВР.

 

Коментари

loading...