Убитият в Костенец Валентин

42-годишен братовчед на издирвания Стоян Зайков – Чане, е откритият мъртъв мъж по обед в Костенец. Към момента официалната версия е, че Валентин – Вальо е починал от високо кръвно и сърцебиене. По непотвърдена от полицията информация той е застрелян с ловна пушка в шията, макар МВР шефът Младен Маринов да обяви, че все още няма данни за насилствена смърт на мъжа.

Още от Криминално

Хората в квартала коментираха, че Чане се е крил именно на неговия таван и вероятно Вальо се качил горе, за да провери какво се случва, тогава и е застрелян. Една ограда дели домовете на братовчедите в малкото градче, а само часове преди да бъде открит мъртъв, Вальо говори пред TrafficNews. Той предупреди, че Чене няма да се предаде, а ако бъде открит – ще стреля на месо: „Да ти кажа, ако е в ъгъла, няма да се даде. Ще стреля на месо“.

Вальо призна, че се притеснява, защото къщите има са долепени една до друга в Костенец. „И може да е дори на тавана ми“, каза тогава той. От години двамата били в лоши отношения, защото няколко пъти Чане ги е обирал. „Значи аз бях 6 клас, когато ни обра и тогава пак така – цялата полиция, с месеци не го намериха. 6-ти клас, каква психика трябва да имаш, че да можеш да се криеш? Нали трябва да ядеш. Какво ще ядеш, като се криеш. Дано не е това, сега. Дано го намерят“, каза Валентин.

Още първия ден след кървавото убийство той бил отведен на разпит в полицията. Още тогава се сетил че „става нещо страшно“. Валентин разказа, че се страхува да не му се случи нещо. Той сподели още, че Чане изобщо не се разбирал с жена си, но много добре се грижил за сина си.

Припомняме ви, че Стоян Зайков – Чане изчезна безследно след като преби и застреля бившата си приятелка и майка на сина му Милена Шишкова. Вече шести ден няма следа от бившия затворник, въпреки усиленото издирване, в което участват полицаи и барети. Ако видите мъж със сиво яке и черен спортен панталон, който се държи съмнително, внимавайте! Това може да е издирваният, съобщиха от МВР, които разпространиха и портрет на Зайков. 42-годишният мъж e с платнено тъмно сиво яке с ленти на ръкавите, черен анцуг от лъскав текстил и черни маратонки.

Коментари