алабай

62-годишен мъж е задържан за убийството на три породисти кучета в село Баячево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище, цитирани от БНР. Сигналът е подаден на 3 декември. Съобщено е за това, че за времето от 17 часа на 30 ноември до 9.30 часа на 3 декември неизвестен извършител чрез използване на огнестрелно оръжие в района на гробищния парк в Баячево е убил 3 кучета порода „алабай“ – собственост на 38-годишен мъж от Търговище.

След извършени незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на деянието е 62-годишен мъж с инициали П.П. от Търговище. Иззета е законно притежавана от него ловна пушка, с която са застреляни животните. Причините за стрелбата са в процес на изясняване. При извършена в дома на задържания проверка е установено, че той съхранява 18 броя патрони 12-и калибър за ловно оръжие, без да притежава съответното разрешение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

За кучетата и хората. Кому са нужни глутници из градовете?*Защо да се лъжем – в градската среда (и не само в нея) кучетата са проблем. Кучето е хищник и отглеж…Oct 3 2018bulmedia.net

Коментари