Мадрид

Български гражданин на 54 години е бил убит вчера следобед в испанската столица Мадрид, съобщава местният български вестник „Нова Дума“, цитиран от 24часа. Полицейски източници разкриват, че жертвата Валентин С. се е изкачвал по ескалатора на метрото към 15:00 часа местно време когато се е разразил спор с друг мъж.

Последвал е физически сблъсък между двамата, при което българинът е получил удари и е паднал на земята, а другият мъж е избягал. По-късно полицаите от отдел „Убийства“ и от „Криминална полиция“ задържали румънски гражданин, заподозрян за смъртта на сънародника ни. Съобщението, че в метростанцията има мъж в безсъзнание, е подадено следобед. Спешният медицински екип пристигнал на място и започнал да оказва първа помощ на Валентин. При първоначалния преглед не изглеждало да е получил смъртоносен удар. Сърцето му обаче спряло и опитите за реанимация били безуспешни. Впоследствие е установено, че българинът е получил няколко удара по тялото си, които биха могли да провокират смъртта му.

Докато преглеждала охранителните камери на метро Moncloa, полицията установила, че българинът е станал жертва на агресия, и веднага започнала разследване на случая, окачествен като убийство. Малко след това е арестуван и предполагаемият извършител.

Изповед на една българка, потърсила щастието в Испания: Дадох душата си, загубих всичкоИма истории с добър и щастлив край. Моята не е такава. Нито научих както трябва чуждия език, нито пъ…Oct 3 2018bulmedia.net

 

Коментари

loading...