Арестуваха убиеца от Кюстендил

Арестуваха убиеца от Кюстендил. Информацията бе потвърдена от МВР. Той се е предал сам на униформените. 19-годишен ром е бил задържан. Той е заподозрян, че е ликвидирал 35-годишния Валери Дъбов по време на меле между ромски банди. Не е ясно къде е станал арестът и дали агресорът е оказал съпротива.

Вчера 35-годишният мъж издъхна, а други четирима бяха ранени при сбиване между две групи, едната от ромския квартал Изток в Кюстендил. Сигнал за масовото сбиване бе подаден в полицията около 07:30 часа тази сутрин. Боят е започнал пред заведение в центъра на града. Удари са нанасяни с твърд предмет и нож. 35-годишният мъж е починал след удари с нож. Друг от участниците е транспортиран в Пирогов с черепно-мозъчна травма.

Десетки приятели на Валери пък зоват за отмъщение във Фейсбук. Те изказват съболезнования на профила му в социалната мрежа. От нещата, които самият Валери е публикувал, изглежда така, все едно е предусещал скорошния си трагичен край. „Няма хитрец, който да надхитри съдбата си“, пише той, а негова близка коментира след новината за смъртта му: „Защо??? Усещал ли си нещо бе, момче??? Ще останеш вечно млад и красив!!! Почивай в мир!!!“ Малко преди това Дъбов е публикувал стихотворението „Прощално“ на Никола Вапцаров. От нещата, които е харесвал младият мъж, си личи, че е вярвал в това, че хората трябва да бъдат добри. И признава със съжаление, че в момента просперират нахалните.

Валери Дъбов, който е работел като дървосекач, се е интересувал от нумизматика. Той е членувал в различни групи с тази насоченост и само няколко часа преди смъртта си е разпитвал дали някой има информация за тези две сребърни монети, които е намерил.

Коментари

loading...