Viber отчете удвояване на изпратените съобщения по време на социалната изолация

Една от най-големите комуникационни платформи в света, Viber, увеличи капацитета на основните си функции и организира редица кампании, посветени на свързаността между хората и запазването на позитивна нагласа по време на COVID-19. Резултатът е значителен ръст в потреблението на глобално ниво.

През последните няколко седмици се отбелязва ръст на потребителските операции в цялата платформа. Броят на изпратените съобщения в група е нараснал със 134%, а приетите групови обаждания средно на потребител са 370% повече за последните две седмици. Средният брой интеракции с Viber Общности е нараснал със 78% с кампании като тази на WashPost, която дава актуална и достоверна информация по време на социална изолация, съобщават от компанията.

От началото на коронавируса, броят нови активни потребители във Viber дневно се е увеличил с 15% през март. Регистрираните нови потребители на ден в приложението са с 25% повече.

Разговорите са по-дълги – продължителността на едно обаждане е нараснала с до 35% и със 75% са се увеличили изпратените видеа.

„През този предизвикателен период трябва да се адаптираме и да реагираме по-бързо, за да помогнем на семейства, приятели, ученици и учители, колеги и компании, да останат свързани един с друг. Нашите потребители разчитат на нас, ние ще продължим да подобряваме изживяването им в приложението, като запазваме връзката между хората сигурна и безплатна.“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

В приложението се отчитат няколко промени, сред които:

  1. От 5 на 20 души едновременно нараства максималният брой участници в аудио разговори във Viber.
  2. За да подчертае важността на здравните мерки, Viber изпрати съобщение с инструкции за безопасност от СЗО до милиони потребители на 22 езика;
  3. За да помогне на потребителите да разделят фактите от недостоверната информация, Viber представи официален чат бот на СЗО и работи активно с Unicef U-Reports, за да предоставя проверена информация за коронавируса в реално време на десетки езици.
  4. За да популяризира официалната информация за COVID-19, Viber заедно с местни здравни институции, създаде специални Общности в 12 държави, от които потребителите да получават достоверна информация за пандемията и мерките за превенция;
  5. Viber пусна нова стикер кампания „Остани вкъщи“, с която насърчава позитивната нагласа през периода на социално дистанциране.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!