понеделник, юли 22, 2024

Revolut пусна в България приложение за деца

Британският финтех Revolut пусна в България новата си услуга за деца. Revolut Junior е създаден за потребители на възраст между 7 и 17 год. и ще е достъпен за клиентите на услугата, които ползват плановете Premium и Metal.

„Revolut Junior има за цел да популяризира добрите парични навици в ранна възраст в сигурна среда, където родителите могат да насърчават младите ползватели. Revolut Junior акаунт може да бъде създаден само от родител или законен настойник, който е съществуващ потребител на финтех услугата Revolut. Сметката предлага нужните инструменти за снабдяване на младите хора с финансови познания и навици, от които те ще се нуждаят, за да станат финансово независими“, казват от компанията.

Чрез новото приложение Revolut Junior децата ще могат да проверяват баланса си и да получават известия за трансакции. В нова секция в основното приложение пък родителите ще следят и управляват разходите на децата. С услугата Revolut предлага и специална Junior карта.Родителите също могат да получават нотификации, които да ги известяват относно разходите на детето им. Продуктът включва настройки за сигурност, които позволяват на родителя да контролира функционалностите на отделни карти, като например позволяване или забраняване на онлайн плащанията.

От Revolut също така обявиха, че планират да добавят поетапно различни функционалности към новото приложение за деца. Предвидени са функционалности, които ще дадат възможност за определяне на джобни пари, финансови задачи и цели, опции за спестявания, детайлни отчети и лимити за разходите, както и други, които ще подпомогнат развитието на финансовата грамотност у децата. Всяка функционалност е проектирана да включва както родителите, така и детето им.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!